1. Anasayfa
  2. VALORANT

Raze’e Gelen Bütün Güçlendirme ve Güçsüzleştirmeler

Raze’e Gelen Bütün Güçlendirme ve Güçsüzleştirmeler
0

VALORANT çıktığı günden bu yana her geçen gün değişime uğruyor. Sürekli güncel kalan oyunda her ajana düzenlemeler geliyor. Bugün de sizin isteğiniz doğrultusunda oyunun en dengesiz ajanlarından biri olarak görülen Raze’in değişimlerini sizleri için ele aldık.

1.0 Yama

  • Patlayıcı Çanta azami hasar yarıçapı azaldı: 2 >>> 1 metre
    • Patlayıcı Çanta, özellikle de zincirleme kullanıldığında epey güçlü olduğunu kanıtlamış durumda. İç kısımdaki azami hasar yarıçapını azaltarak bu yeteneğin ortalama hasar çıktısını düşürürken bir yandan da gücünü korumayı amaçlıyoruz.

1.05 Yama

Nefes Kesen

  • Kuşanma süresi arttı: 1,1 >>> 1,4
  • Hızlı kuşanma süresi arttı: 0,5 >>> 0,7
  • Roket atma görsel efektleri azaltıldı.
  • Roketin arkasında bıraktığı izin görsel efektleri biraz azaltıldı.

Raze’in Nefes Kesen yeteneğinin ölümcüllüğünü hesaba katarak rakiplerine plan yapmak için daha fazla zaman tanıyan ve Raze “Dikkat dikkat!” diye bağırdığında onun yerini tespit etme fırsatı sunan bazı değişiklikler yapmak istedik. Ayrıca Raze ateş açtığında oyuncuların onu fark edebilmesi için görsel efektlerinde de bazı ayarlamalara gittik. Yani artık riskli hareketler yapan bir Raze’in vurulma ihtimali daha yüksek olacak.

1.08 Yama

Patlayıcı Çanta

  • İlk hasarı, 200 yarıçaplık menzilde 15 ve yarıçap dışında en az 5 olabilecek şekilde düşürüldü.
  • Çanta yerleştikten 0,5 saniye sonra etkinleşerek maksimum hasarı 50’ye çıkıyor.
  • Patlayıcı Çanta’ya ateş etmek patlamasına sebep olarak mevcut hasarını vermesini sağlıyor.
  • Patlayıcı Çanta artık takım arkadaşlarına hasar vermiyor.

Raze’in Patlayıcı Çanta’sı düşmanlara pek fazla karşı koyma fırsatı vermeden çok fazla hasar veriyor. Bu değişiklikle birlikte Patlayıcı Çanta’nın hasarının ne zaman bir tehdit oluşturduğu daha açık olacak ve bu değişiklik, Patlayıcı Çanta’nın oyuncuların üzerinde uzmanlaşmaya başladığı işlevsellik yönlerine herhangi bir zarar vermeyecek. Patlayıcı Çanta artık vurulduğunda boşa gitmeyecek ve hasar verecek. Yani eğer ölümcül olabilecek menzildeyseniz hâlâ ona dikkatle yaklaşmanız gerekiyor.

2.07 Yama

Ana ajanı Raze olan oyuncular, Patlayıcı Çanta’yı kullanarak çok hızlıca, çok uzağa uçabileceklerini (uç, uç böceğim) öğrendiler. Oyun sırasında uzaktan bir patlama sesi duyduktan sonra düşman Raze’in aniden tepenize indiğini görmek işten bile değil. Jett’in Rüzgâr Gibi yeteneğinde olduğu gibi Raze’e de uçtuğu sırada duyularak diğer oyuncularının onun hareketlerini takip etmesini kolaylaştıracak ve tehlikenin yaklaştığını haber verecek bir ses efekti ekliyoruz. Bunun yanı sıra, yeteneklerinin görsel efektleri üzerinde bazı değişiklikler yaptık ve savaş meydanında patlarken çatışmalarda görüş alanını engelleme oranını azaltmaya çalıştık.

  • Patlayıcı Çanta kullanarak havaya fırladığında duyulacak ses efektleri eklendi.
  • Patlamaların ve Nefes Kesen yeteneğinin görsel efektleri güncellendi.

3.02 Yama

Raze artık Bombot’u bazı duvarların içinden gönderemiyor.

3.05 Yama

Özellikle kredinin düşük olduğu turlarda Bombot’un alan temizleme, rakip tespit etme ve takip etme becerileri Hafif Zırh’a sahip oyunculara tek atabilmesiyle birleştiğinde karşısında oynayanlara çok az seçenek sunuyordu. Bu nedenle, Bombot’a karşı daha fazla taktik yapılabilmesine ortam sağlamak adına hem verdiği hasarı hem de yeteneğin satın alınma bedelini azalttık. Bu değişiklik, Raze oyuncularının Bombot’u alan açmak için kullanma sıklığını da attıracaktır.

Bombot (C)

  • Maksimum hasarı azaldı: 125 >>> 80
  • Minimum hasarı azaldı: 50 >>> 30
  • Bedeli azaldı: 400 >>> 300
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments