1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot, Artık Oyun İçi Ses Kaydedebilecek!

Riot, Artık Oyun İçi Ses Kaydedebilecek!
0

Riot Games, Gizlilik Politikasını yeniliyor! Böylece Valorant geliştiricileri, “Hakaret İçeren İletişim-Ses” raporu verilen bir oyuncunun konuşmalarını kaydedecek ve değerlendirecek.

Valorant geliştiricileri, Riot Games 2.05 yaması ile beraber yazılı iletişim üzerinden uyarı alan oyuncular için daha ağır yaptırımlar uygulamaya başlamıştı zaten. Bu yaptırımların arasında uyarılar, yazılı konuşmadan ve dereceli maçtan men edilme vardı. Ancak toxic oyuncular, bu yaptırımlardan sonra çareyi sesli konuşma üzerinden rahatsız edici davranışlar yapmakta buldu.

“Oyunlarımızı, her oyuncumuz için daha iyi hale getirme konusunda kararlıyız. Valorant’la başlayarak Gizlilik Politikamızı yenilememiz, bu yönde rahatsız edici davranışların önüne geçmek amacıyla attığımız bir adım.”

“Kapsayıcı bir oyun mekanı oluşturmak demek, saygılı, güvenli ve pozitif bir ortam yaratmak demek. Valorant sesli konuşma fonksiyonundan genel olarak memnunuz. Ancak, rahatsızlık veren durumları engellemek adına daha güvenilir bir yöntem geliştirmek istedik”

Raporlama sistemi, Riot ‘un yazılı raporlama sisteminde izlediği yönteme benzeyecek. Bir raporlama yapıldıktan sonra ilgili oyuncunun oyun içi sesi kaydedilecek, depolanacak ve incelenecek. Eğer kayıtta bir ihlal söz konusu ise, Riot yaptırım sürecini başlatacak. Ses kaydı, artık inceleme gerektirmediği noktada raporlanan oyuncunun erişimine açılacak ve ardından silinecek.

Riot Games, sadece Valorant oyun içi seslerini gözlemlemek istiyor ancak yapılan; Gizlilik Politikası değişikliğinden sonra, yasal olarak diğer Riot Games oyunlarındaki sesleri kaydetme yetkileri de olacak.

Bu politikanın ve yöntemin oyuna ne zaman dahil edileceği ise henüz bilinmiyor. Hala geliştirilmekte olan sistem, ileriki bir tarihte Kuzey Amerika bölgesinde beta testine tabir tutulacak; daha sonra da diğer bölgelerde uygulanmaya başlayacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments