1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Sentinels’i Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Sentinels’i Tanıyalım
0

Yıl boyunca VCT etkinliklerinin gözde ismi olan ve başarıları ile adından söz ettiren Sentinels, turnuvalardan topladığı VCT puanları ile yıl sonunda yapılacak olan Valorant Şampiyonlar Turu’nu garantileyen ilk takım olmuştu. Çıktığı VCT ana etkinliklerinin hepsini kazanan takım, özellikle taciz suçlamaları nedeniyle Jay “sinatraa” Won’un kadro dışı edilmesinin ardından Cloud9’dan alınan Tyson “TenZ” Ngo ile başarılarını bir üst seviyeye taşıdı. Şimdi hep beraber hem organizasyonu hem de takımı tanıyalım.

Sentinels -önceki adı ile Phoenix1Mayıs 2016’da Kuzey Amerika League of Legends Şampiyonası’na (NA LCS) katılarak organizasyonun temellerini LOL takımı ile attı. Daha sonra KSE şirketi (Kroenke Sports & Entertainment) ile birleşip Overwatch takımı “Los Angeles Gladiators”u kuran organizasyon, Haziran 2018’de Sentinels adı ile yeniden markalaşmaya gitti. Ayrıca 2018 yılında Hearthstone ve Fortnite takımları da kuran organizasyon, 2019’da KSE’den kendi onayları dışında başka bir organizasyonu -Echo Fox- satın aldıkları gerekçesiyle dava ile ayrılan organizasyon, sadece Overwatch takımını KSE’ye bıraktı. Son olarak da Şubat 2020’de Halo rekabetçi arenasına açılan organizasyon, Nisan 2020’de Valorant takımını duyurdu.

Kadroda, takımın kurulduğu günden beri sadece bir tane transfer gerçekleşti, o da eski Overwatch oyuncusu sinatraa’nın kadro dışı edilmesi sonucu yapılan TenZ transferiydi. TenZ dışındaki güncel Sentinels kadrosu, Sentinels VALORANT takımının ilk oyuncuları.

Takımdan Shahzeb “ShahZaM” Khan ve Hunter “SicK” Mims, eski profesyonel CS:GO oyuncuları. 27 yaşındaki ShahZam, CS:GO kariyeri boyunca Cloud9, TSM ve Complexity gibi başarılı takımlarda yer almış oldukça tecrübeli bir oyuncu. 22 yaşındaki SicK ise, 2015 yılında başladığı CS:GO kariyeri süresince birçok takımda oynama şansı elde etmiş: Complexity ve TSM takımlarda oynayan SicK, ShahZam’la da bir dönem takım arkadaşlığı yapmıştır.

Sentinels’in Apex Legends takımından transfer edilen Jared “zombs” Gitlin ise kariyerine 2016’da Overwatch ile başlamış, FaZe Clan altında büyük başarılara imza atmış 23 yaşında bir oyuncu. Orijinal kadroya Haziran 2020’de dahil olarak kadronun son ismi olan Michael “dapr” Gulino ise 2017 yılında CS:GO ile espor kariyerine başlamış, ancak bilindik ve başarılı takımlarda oynama şansını elde edememiş bir oyuncu. Sentinels’in dapr’ı alarak genç yeteneğe şans vermesi sonucu kendini kanıtlayan dapr, böylece başarılı VALORANT kariyerine adım attı.

Kadronun son ismi ise, sinatraa’nın kadro dışı edilmesinin ardından, içerik üreticisi olarak devam ettiği eski takımı Cloud9’dan izin alarak Sentinels’e “stand-in” olarak dahil olan, daha sonra da Haziran 2021’de kontratı satın alınarak resmi olarak organizasyon altına geçen Tyson “TenZ” Ngo. Sentienels’in kontratını ödemek adına büyük bir yatırım yaptığı TenZ, birçok izleyici ve fan tarafından takımın yıldız ismi olarak kabul gördü. Takımın en genci -2001’li- TenZ, 2017 yılında başladığı CS:GO kariyerinde kendini kanıtlayarak gittikçe iyi takımlara transfer olmuş, Cloud9 CS:GO takımındaki rolünden sonra yayıncılığa geçmişti. Yine Cloud9 ile başlattığı VALORANT macerasını mental sağlığı nedeniyle sonlandırıp yayıncılığa dönen TeNz, sinatraa’nın kadro dışı edilmesi ile Sentinels’te oynamaya başladı, ve böylece rekabetçi arenaya döndü.

Takıma son olarak da bir koç alındı. Daha önce ShahZam’ın da belirttiği üzere, kendisi hem IGL’lik hem de koçluk yapıyordu. Takım içerisindeki dinamiğe uyabilecek bir koç aradıklarını da eklemişti. VCT Masters – Berlin Basın Konferansı’ndan ilgili kesit:

SORU

Berlin’de mücadele edecek takımların çoğunun koçu var ancak Sentinels’in yok. Sence takımların koçlarının olması bir hata mı yoksa Sentinels takımına özgü bir başarıdan dolayı koça ihtiyacınız mı yok?

CEVAP

ShahZam: Hayır, bence bir koça sahip olmak asla hata değil. Doğru bir koç kesinlikle birçok katkı ve yardımda bulunabilir. Ancak bizim takım içi dinamiğimizden dolayı bu şekilde daha iyi oynuyoruz. Ben koçluk işlerini yapmayı seviyorum. İlerleyen zamanlarda bir koç almak istiyoruz ancak bu konuyu aceleye getirmek ve zorla yapıyor gibi olmak istemiyoruz. Takım içerisinde karışıklık çıkmaması adına iyi uyum sağlayabilecek birini arıyoruz.

Ancak Masters – Berlin’deki sıkıntılarının ardından Sentinels, VCT Champions öncesi kendileri için bir ilke imza attı, ve daha önce FaZe Clan Overwatch takımında oynayan Shane “Rawkus” Flaherty’i takıma koç olarak dahil etti.

Sentinels’in VALORANT’taki Diğer Başarıları

  • Pop Flash – Ignition Series birinciliği
  • JBL Quantum Cup birinciliği
  • VCT 2021: NA 1. Aşama Challengers 1 şampiyonu
  • VCT 2021: NA 1. Aşama Masters şampiyonu
  • VCT 2021: NA 2. Aşama Challengers 2 şampiyonu
  • VCT 2021: 2. Aşama Masters Reykjavik şampiyonu
  • VCT 2021: NA 3. Aşama Challengers Playoffları birincisi

Sentinels’in VALORANT Champions Macerası

Sentinels, aldığı VCT puanları ile Champions’u garantileyen ilk takım olmuştu. Takım, Masters 1 ve 2’de şampiyon olarak toplamda 500 puan kazanmıştı. Öncesinde Kuzey Amerika bölgesinde keskin üstünlük kuran takım Masters – Berlin’de ise, beklenen başarının oldukça altında kaldı. Sentinels’in bulunduğu D grubundaki diğer bir takım olan Bren Esports, vize çıkmaması nedeni ile turnuvaya katılamadı: Bu nedenle de grup aşaması, D grubu için lig sistemi ile oynandı. Her takımın birbiri ile iki kere karşılaştığı maçlarda Sentinels, sadece bir kere mağlubiyet alarak (G2’ya karşı 2-0) playofflara yükseldi.

Playofflar’da Team Envy ile karşılaşan takım, ilk maçta uzatmalarda kaybetse de ikinci maçta 13-7’lik bir mağlubiyet alarak herkesi şaşırttı, ve turnuvaya çeyrek finallerde veda etti. Bunun ardından takıma alınan koçun, Champions’ta takıma nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu. Ayrıca takım, Masters 3’te kazandığı 275 puan ile toplamda 778 puana ulaştı, ve sıralamalarda birinciliğini korudu.

Sentinels Kimlerden Oluşuyor?

  • usa flag Shahzeb “ShahZaM” Khan
  • usa flag Hunter “SicK” Mims
  • usa flag Michael “dapr” Gulino
  • canada flag Tyson “TenZ” Ngo
  • usa flag Jared “zombs” Gitlin
  • usa flag Shane “Rawkus” Flaherty (koç)

1-12 Aralık tarihleri arasında Berlin’de oynanacak, 1,000,000$’lık ödül havuzuna sahip VALORANT’ın yıl sonu turnuvası VALORANT Champions’ta Sentinels’in ilk rakibi, Brezilya bölgesinden FURIA olacak. B grubunda oynanacak maçın, 3 Aralık 2021, saat 02:00’de oynanması bekleniyor. B grubundaki diğer takımlar ise Güneydoğu Asya bölgesinden KRÜ Esports ve Avrupa bölgesinden Team Liquid.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments