1. Anasayfa
  2. Espor

Riot Games, Strike Arabia’yı Duyurdu!

Riot Games, Strike Arabia’yı Duyurdu!
1

Riot Games, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi için ilk Valorant turnuvasını açıkladı. Daha önce de haberini yaptığımız, Valorant Arabistan tarafından paylaşılan gizemli video “Strike Arabia“nın habercisiymiş. Turnuvanın başlamasına sadece sayılı gün kala gelen haber Valorant fanlarını ve oyuncularını oldukça heyecanlandırdı.

Hazır olun!

Strike Arabia sayesinde oyuncular Valorant Şampiyonası‘nda oynamaya hak kazanabilecek. Turnuva, Strika Arabia Şampiyonası ve Strike Arabia Ligi’nden oluşuyor:

Strike Arabia Şampiyonası

Strike Arabia Şampiyonası toplamda 14 ülkenin bulunduğu 3 alt bölgede (Körfez İşbirliği Konseyi & Irak, Levant & Mısır ve Kuzey Afrika) oynanacak iki sezondan oluşacak (Mart-Nisan ve Haziran-Temmuz). Her alt bölgeden çıkan bir takım, 6 takımın yarışacağı Strike Arabia Büyük Finalleri’nde oynamaya hak kazanacak.

Strike Arabia Ligi

Ayrıca yapılacak olan Strike Arabia Ligi ise puan sistemi ile işleyecek. 2 alt bölge (Körfez İşbirliği Konseyi & Irak ve Lecant & Kuzey Afrika) için 3 sezon yapılacak. 3 sezonun ardından puan olarak üstün olan iki takım, Büyük Finaller’de oynamaya hak kazanacak.

Strike Arabia Büyük Finalleri

Finaller, offline olarak 22-25 Eylül’de oynanacak. Finallerde Şampiyona’dan çıkan 6 takım ile Lig’den çıkan 2 takım olmak üzere toplamda 8 takım yarışacak. Buradan çıkan takım ise, Valorant EMEA Son Şans Elemeleri’nde oynamaya hak kazanacak. EMEA Son Şans elemeleri; Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika‘dan takımlar ile, 14-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Böylece de buradan çıkan takımlar, Aralık’ta bütün bölgelerin katılımı ile oynanacak Valorant Şampiyonası’nda oynamaya hak kazanacaklar.

Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Stpeacefir
Stpeacefir
3 yıl önce

Led dil velediştiri