1. Anasayfa
  2. VALORANT

Acend cNed Hakkında Açıklama Yaptı

Acend cNed Hakkında Açıklama Yaptı
1

Bir süredir gündemde olan Twitch bit dolandırıcılığı ile ilgili birçok profesyonel oyuncu ve yayıncı açıklamalarda bulunmuştu. Avrupa takımı Acend’de oynayan Mehmet Yağız “cNed” İpek de açıklama yapan isimler arasındaydı. cNed’in takımı Acend, bugün yanlış bilgilere ve suçlamalara açıklık getirmek adına Twitter üzerinden bir duyuruda bulundu.

Acend cNed Hakkında Yaptığı Açıklamanın Türkçesi:

“cNed’in Türkiye Twitch bit dolandırıcılığına olan katılımı ile ilgili birçok yanlış bilgi ve spekülasyon var.

Duruma açıklık getirmek adına: cNed, diğer birçok Türk yayıncının da o zamanlarda yaşadığı gibi, anonim bir hesaptan bir defalık bağış geldi; Sözü edilen anonim hesabın bit dolandırıcılığı yapan hesap olduğu doğrulandı.

Atılan bitlerin çalıntı hesaplar ya da kara para aklama ile bağlantısı olup olmadığı o zamanlar cNed tarafından bilinmiyordu, biz bile halen bilmiyoruz. Bu, hakkında ilgili Türk otoritelerinden ve Twitch’ten gelecek bilgilere ihtiyacımız olan bir durum.

cNed’in dolandırıcı ile birebir bir iletişimi kurmadı ve kendisi bitleri almayı kabul etmedi. Atılan bitler, cNed’in bilgisi ve rızası dışında atıldı. Atılan bitlerin dolandırıcı ile bağlantılı olduğu, bağış atıldıktan sonra anlaşıldı.

Maalesef cNed bunu Twitch’e ihbar etmedi ve göz ardı etmeye karar verdi, ancak kendisi bunun o zaman yaptığı bir hata olduğunu kabul ediyor.

Şu ana kadar cNed’le Twitch, Riot ya da ilgili Türk otoriteleri tarafından iletişime geçilmedi ancak ilgili kuruluş ve kişilerle, daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulması halinde işbirliği yapmaktan mutluluk duyarız.

Oyuncularımıza, sadece drama yaratmak adına atılan suçları ve hakaretleri uygun bulmuyoruz.

İnsanlara, bilgi edinmek adına birden fazla kaynak kullanmalarını, ayrıca ilgili haberleri okuduktan sonra yazılanların doğruluğunu kontrol ettikten sonra varsayımlarda bulunmalarını öneriyoruz.”

Acend açıklamasında cNed’in yayında yaptığı açıklamasına yer verirken, medyadaki yanlış bilgi ve iftiralara da dikkat çekti. Daha önce de haberini yaptığımız gibi cNed, yabancı basında çıkan bazı “click bait” haber başlıklarına tepki göstermişti. Acend de bu duruma değinirken okurlara, herhangi bir suçlama ya da varsayımda bulunmadan önce birden fazla kaynak okumalarını ve yazılanların doğruluklarını kontrol etmelerini önerdi.

Yapılan açıklamanın altına, Valorant Avrupa sunucularından Mitch “MitchMan” McBride, cNed’in tepki gösterdiği yabancı medya kuruluşu Upcomer’ı etiketleyerek, bu senin için dedi. Ayrıca kendisi, daha önce de yapılan habere “Upcomer’ın tıklanma almak için adını karalamaya istekli olması oldukça berbat. Çok iyi gazetecilik” Tweeti ile tepki göstermişti.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Djsjs
Djsjs
2 yıl önce

Negusel