1. Anasayfa
  2. VALORANT

cNed’den Yabancı Basına Tepki

cNed’den Yabancı Basına Tepki
0

Twtich bit dolandırıcılığı nedeniyle bir süredir gerginlik var. Kanıtların da gün yüzüne çıkması ile beraber birçok yayıncı hatalarını kabul ettikleri açıklamalarda bulunuyor.

Açıklama yapan oyuncular arasında Acend takımında mücadele eden profesyonel VALORANT oyuncusu Mehmet Yağız “cNed” İpek ve abisi Alihan “deNc” İpek de bulunuyor. cNed’in yayınında yaptığı açıklamanın bir kısmı:

“Bit atan arkadaşla bir kere bile konuşmadım, abimle konuşuyordu. Bana bit attı ve ben bu bit’i Twitch’e bildirmedim, parayı aldım. Bit atan kişi abime; kanala bit atar ve kanalı kapatırım dedi. Ben de o kişiye, atılan bit’in yarısını göndermek zorunda kaldım. İstemeden de olsa teknik olarak işin içinde olmuş oldum, maalesef. Keşke o zaman iade etme gibi şeyler aklıma gelseydi de bunu yapabilseydim.”

deNc’in açıklaması için buraya tıklayın.

Bu durum yabancı basına da yansıdı, ancak cNed, Upcomer tarafından yazılan makalenin başlığının “clickbait” olduğunu söyledi, ve yanlış anlaşılmalara neden olabileceği için tepki gösterdi. Upcomer tarafından atılan başlığın çevirisi: Profesyonel VALORANT oyuncusu cNed, Twitch Kara Para Aklama Skandalı’na Dahil Olduğunu Kabul Etti.

Ardından Dexerto sayfasında da benzer bir başlıkta haber yayınlandı (Profesyonel VALORANT oyuncusu cNed Twitch Kara Para Aklama Skandalından Yararlandığını İtiraf Etti). Upcomer’ın haberinden referans alınarak hazırlanmış makale, ayrıca deNc’in açıklamasının da çevirisini içeriyor.

Makalelerin özeti:

cNed’in, yayın içinde yaptığı açıklamanın çevirisinin yanı sıra (yukarıda), abisi Alihan “deNc” İpek’in de açıklamasına yer verilen haberlerde cNed’in dolandırıcı ile birebir iletişime hiç geçmediğinin altı çizildi. Ayrıca deNc’in de dolandırıcılık olaylarına karıştığını itiraf ettiği söylenen yazılarda, çoğu yayıncının bunun yasal olduğunu düşünerek olaya karıştığı da eklendi. Bunun ardından Twitter üzerinden başlıklara tepki gösteren cNed’e bazı kullanıcılar hak verirken bazıları da tepki gösterdi:

G2 VALORANT takımı analisti Lucas Rojos’un haberin doğruluğunu sorguladığı Tweet’e yanıt veren cNed, başlığın daha iyi yazılabileceğini ve makalenin içeriğini değil başlığı yanlış bulduğunu dile getirdi. Başlıkta ima edilen şey, cNed’in bilerek dolandırıcılığa aktif olarak katıldığı, ancak gerçekte olan şey ise abisi üzerinden gerçekleşen ve isteği dışında yapılan bir bit bağışı

Ayrıca VALORANT Avrupa sunucularından Mitch “MitchMan” McBride’da cNed’e hak verdi, ve atılan başlığın cNed’e zarar verdiğini dile getirdi:

“Benim okuduğum:

cNed, “bitçi adamdan” para aldığını itiraf etti, ancak adamın abisine ulaştığını ve asla kendisine ulaşmadığını belirterek dolandırıcılığa kendisinin herhangi bir katılımının olmadığını söyledi.

Upcomer tarafından atılan bu başlık, kendisine ciddi şekilde zarar verebilecek bir suçluluğu ima ediyor gibi görünüyor. Olayı çarpıtarak başlık atmak oldukça sorumsuz bir hareket.”

Bu haber, 2 Kasım 2021, saat 18:30’da güncellenmiştir.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments