1. Anasayfa
  2. VALORANT

Steel, Sentinels’in Gruptan Çıkamayabileceğini Düşünüyor

Steel, Sentinels’in Gruptan Çıkamayabileceğini Düşünüyor
0

Kuzey Amerika takımı 100 Thieves‘in eski oyun içi lideri (IGL), Joshua ‘steel’ Nissan, Sentinels’i KRÜ Esports’un küçümsenecek bir takım olmadığı konusunda uyardı. B grubundaki Sentienls ve KRÜ’nün grup aşamasında birbirleri ile karşılaşma olasılıkları yüksek.

VALORANT Champions’a katılan en gözde takımlardan biri belki de Sentinels. Takım, VCT 2. Aşama Masters Reykjavík’te büyük bir başarı elde etmiş ve herkesin ilgisini çekmişti. Buaradaki başarısı sayesinde de kazandığı VCT puanları ile Champions’u garantileyen ilk takım olmuştı. Ancak takım, Masters 3 Berlin’de beklenilen başarıyı gösteremedi, ve çeyrek finalde Team Envy’ye 2-0 yenilerek turnuvaya veda etmişti. Ayrıca bu maçtan sonra 2 ay boyunca Sentinels’i profesyonel arenada izlemedik.

Bu süreç içerisinde takıma, eski FaZe oyuncusu Shane “Rawkus” Flaherty’yi koç olarak dahil eden takımın nasıl bir performans sergileyeceği merakle bekleniyor. Rawkus’un, takımın oyun içi lideri Shahzeb ‘ShahZaM’ Khan’ın üzerindeki yükü biraz kaldırması ve takımın performansının artması bekleniyor.

Ancak Sentinels’in Team Liquid ve KRÜ Esports ile aynı gruba düştüğünü göz önünde bulunduran Steel, gruptan çıkacaklarına çok güvenip rehavet göstermemeleri gerektiğini dile getirdi.

Dexerto yapımı, Champions öncesi programı “Curveball“a konuk olan Steel, turnuva ile ilgili birçok yorumda bulundu. Özellikle Liquid’in ScreaM‘in kardeşi Nabil ‘Nivera’ Benrlitom’u transfer ettikten sonra çok güçlendiğini dile getiren steel, Liquid’in gruptan birinci çıkacağını düşündüğünü söyledi. Ancak grubun kalanı ile ilgili kesin fikirlerinin olmadığını da ekledi.

Haberde bahsedilen kısım 15:40 civarı başlıyor.

“Sentinels olayı iki türlü ele almış olabilir: Birincisi, takım ‘Bir tane daha kötü performansımız olamaz’ diyip çok çalışmış, ajan kompozisyonlarını gözden geçirmiş, haritalara nasıl yaklaşmak istediklerine karar vermiş ve yoğun tempolu bir antrenman dönemine girmiş olabilir, ki bence öyle yaptılar.”

“Ya da ‘Eh işte, yayınlar iyi gidiyor’ diyip diğer takımlara ayak uydurmayı bıraktılar ve KRÜ’yü hafife aldılar.”

“Berlin’de KRÜ ile antrenman yaptığımız zamanlarda (steel 100 Thieves’deyken) KRÜ oldukça iyi oynuyordu. Oldukça çılgınlardı. Eğer KRÜ’yü küçümserseniz, onlar beklemedeğiniz bir şekilde üstünüze çıkacaktır. Özellikle NagZ’ın Operatör’ü çok iyi.”

“Bence, büyük olmasa da -Sentinels’in durumu fark etmediği taktirde- KRÜ’nün ikinci olarak gruptan çıkabilme şansı varmış gibi hissediyorum.”

Sentinels

Sentinels, gruptaki ilk maçını bugün (2 Aralık 2021), saat 20:00’de Brezilya takımı FURIA karşısında oynayacak. Ayrıca bu turnuva, 28 yaşındaki ShahZaM’ın oynadığı son profesyonel VALORANT trunuvası olabilir. Kendisi, VCT Champions Basın Konferansı’nda konuyla ilgili şunları söyledi:

“Koç olmak mı? Kesinlikle hayır. Eğer emekli olursam bunun nedeni artık rekabet edemediğim için olmayacak. Halen -en azından Kuzey Amerika bölgesindeki- en iyi oyunculardan olduğumu düşünüyorum. Eğer rekabetçi arenayı bırakırsam bunun nedeni, daha fazla yayıncılık yapmak istemem olacak. Kim bilir, bu belki de son turnuvam olabilir.”

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments