1. Anasayfa
  2. VALORANT

Sentinels Oyuncuları Teknik Duraklatma Hakkında Konuştu

Sentinels Oyuncuları Teknik Duraklatma Hakkında Konuştu
0

Sentinels ve FURIA arasında gerçekleşen karşılaşmanın son maçı, teknik molalardan dolayı oldukça uzadı. Özellikle maçın son kısmında uygulanan 15 dakikalık teknik duraklatmaya birçok kişi tarafından eleştirildi. Eleştirilerin hedefinde hem oyuncular hem de Riot VCT organizasyonu vardı. Sentinels’in yıldız oyuncuları Tyson ‘TenZ’ Ngo and Shahzeb ‘ShahZaM’ Khan ise, kendilerine yöneltilen eleştirellere yanıt verdi.

VCT Champions’un 2. gününde gerçekleşen Sentinels ve FURIA maçının en heyecanlı noktasında teknik duraklama gelmesi izleyiciler tarafından eleştirilmişti. Riot’un VCT ekibi tarafından uygulanan duraklama, FURIA’nın 3 skorluk serisinin ardından geldi. Bu noktada FURIA, “comeback” yapmaya çalışıyor, ve maçın uzatmalara gitmesi için direniyordu.

Kuzey Amerikalı oyuncular TenZ ve ShahZaM, teknik duraklamayı kafa karışıklığı ile karşılayıp eleştirirken, bazı oyuncular da bunun FURIA’nın elde ettiği momentumu kötü yönde etkilediğini ve haksızlık olduğunu savundu. Duruma yorum yapan ShahZaM, Twitter üzerinden paylaşımda bulundu:

“Teknik mola nedeniyle birçok eleştiri alıyorum. Riot’un molayı uygulama sebebi, FURIA’nın yaptığı olası bir “oyun mekaniğini kötüye kullanma” durumunu incelemekti, biz bunun umrumuzda olmadığını ve sadece oynamak istediğimizi söyledik. Ben sadece tuvalete gidebilir miyim diye sordum çünkü mola çok uzuyordu.”

Tweet’e yanıt veren Havan Liberty koçu, molanın uzamasından dolayı ShahZaM’ı eleştirmediğini, ancak aynı şey Masters 3’te kendi takımının başına geldiğinde tuvalet için izin verilmemesini eleştirdiğini dile getirdi.

Sentinels’in yıldız oyuncusu TenZ ise, molanın uzamasının nedenini, kendisine Champions yöneticileri tarafından açıklandığı şekilde sosyal medyasında duyurdu:

“Teknik duraklatmaya gelecek olursak, Riot’un oyunu durdurmasının sebebi, FURIA’nın C bomba alanında bulunan kutunun üstüne yetenek kullanmadan çıkışının “oyun mekaniğini kötüye kullanma” olarak değerlendirmesiydi. Bence bunu yapmalarında sıkıntı yok, çünkü bu yetenek kullanılmadan her ajan ile yapılabilecek bir taktik, neden duraklatma bu kadar uzun sürdü bilmiyorum.

Duraklamanın sebebi pozisyon, yaklaşık 7:2608’de görünüyor (buradaki kötüye kullanım, xand’ın Hafifle yeteneğini kullanmadan oraya çıkması). Teknik duraklatma ise 7:28:21 civarı başlıyor, 7:43:04 civarı sonlanıyor.

Durum 12-8’ken FURIA oyuncusu xand, yöneticiler tarafından kutunun üstündeki pozisyonundan inmesi konusunda uyarıldı, ve saniyeler sonra da öldü. Ancak FURIA, 4v5 bir “Tek Tabanca” eli alarak durumu 12-9 yapmayı başardı. Ancak moladan sonra Sentinels durumu 13-9 yaparak seriyi bitirdi.

Ayrıca bazı izleyiciler, ShahZaM’ın tuvalete gitmesine izin verilip daha öncesinde aynı durumla karşılaşan oyunculara izin verilmemesini oyuncu kayırma olarak nitelendirdi, ve ShahZaM’i mola süresini uzatmak ile suçladı. Ancak oyun içi lider, kendisine daha önce Masters 2’de tuvalet izni verilmediğini ve tuvaletten döndüğünde molanın bir süre daha devam ettiğini, kendisinden kaynaklı ekstra bir uzatma yaşanmadığını söyledi.

Riot, henüz bu konu ile ilgili bir resmi açıklama yapmadı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments