1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions’da Kural İhlali: Acend Hükmen Galip Sayıldı!

VALORANT Champions’da Kural İhlali: Acend Hükmen Galip Sayıldı!
0

Dün oynanan A Grubu‘nun ilk maçı olan Vivo Keyd-Acend maçı 1-1’lik beraberlik sonucu 3. harita olan Breeze haritasına uzamıştı. Dün de sitemizde yerini almış bir haberle bu maçın dürüstlüğüne şaibe düştüğü ortaya çıktı. Çünkü Vivo Keyd’in oyuncusu Jonathan “JhoW” Glória, oynadığı Cypher ajanı ile bu haritaya özgü bir oyun içi hatayı takımı lehine kullandı. Bu hatayı tam 6 tur boyunca kullanan JhoW, takımına fazlasıyla avantaj sağlayarak 3. haritanın kazanılmasında önemli bir rol oynadı. Vivo Keyd, bu haritayı da kazanarak seriyi 2-1 tamamladı ve A Grubu’nun kazananlar maçına yükseldi. Acend ise A Grubu’nun eleme maçına düştü.

Bu reklam alanını aktif et!

https://www.esporgazetesi.com/acend-vivo-keyd-macinda-bug-kullanildi/

Hata

Sadece Cypher‘a özgü olan Breeze haritasındaki bu hata sebebiyle rakipler; Cypher’ın “E” yeteneği olan kamerasını, doku uyuşmazlığı sebebiyle kıramıyor. Breeze haritasının A Bölgesi‘nde olan bu hata, birçok oyuncuya ciddi yaptırımlar gelmesine sebep olmuştu. Vodafone Giants ve X10 tarafından da kullanılan bu hatalar iki takıma da Küresel Rekabetçi Kulları‘nı ihlal ettiği gerekçesiyle ceza getirmişti. Dün oynanan Vivo Keyd-Acend maçında da aynı hata Vivo Keyd oyuncusu tarafından takım lehine kullanıldı.

VALORANT Champions

Dün oynanan maçta tam 6 tur boyunca kullanılan bu hata izleyiciler tarafından kısa sürede fark edildi.

VALORANT Champions Turnuva Hakem Kararı

Turnuva hakemleri tarafından yapılan inceleme sonucu oyunun seyrini büyük ölçüde etkileyecek bir durum olarak tespit edilen bu hatanın kullanımı, Breeze haritasının 13-9 Acend lehine sonuçlanması olarak alınan kararla birlikte Acend seriyi 2-1 hükmen kazanmış sayıldı.

Acend turnuvada yoluna A Grubu‘nun kazananlar maçında devam edecekken Vivo Keyd, eleme maçına çıkacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments