1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’ta Mükemmel Fare Hassasiyeti Nasıl Bulunur?

Valorant’ta Mükemmel Fare Hassasiyeti Nasıl Bulunur?
0

Ülkemizde izlenme sayısını günden güne arttıran Riot Games’in popüler FPS oyunu VALORANT ile vakit geçirirken oyundan verim almak ve eğlenme seviyenizi üst düzeye çıkarmak için göz önünde bulundurmanız gereken bir ton değişken vardır. Bu değişkenlerin başında Fare Hassasiyetiniz yani Crosshair gelmektedir.

1.Mükemmel Crosshair

Eğiminizi geliştirmek için yapmak istediğiniz ilk şey, mükemmel artı işaretini”crosshair” tasarlamaktır. Artı işareti yerleşimlerinizi sabitlemek istediğinizde, imlecinizi her zaman görebilmeniz çok önemlidir.

2.Artı işaretinin yerleşimi önemlidir

Valorant’taki artı işareti yerleşimi, kafa yüksekliğini hedeflerken mükemmel nişancınıza alışmak için mükemmel bir yerdir. Bunu gerçekten çözmenin tek yolu zaman ve pratiktir. Neyse ki, Valorant’ın içinde kafa yüksekliğine nişan almanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz bazı kullanışlı araçlar var.

3. Üçüncü taraf hedef eğitmenleri

Oyun içi uygulama modu iyi olsa da, sadece çok şey yapabilir. Eğer gerçekten bir sonraki seviyeye geçmek istiyorsanız, bir hedef antrenörü kullanmak isteyeceksiniz.

VALORANT için en iyi fare hassasiyeti

Her şeyden önce, Valorant’taki hassasiyetinizin iki şey tarafından belirlendiğini anlamak isteyeceksiniz: farenizin ‘inç başına nokta sayısı’ (DPI) ayarı ve oyun içi hassasiyet ayarı. Bunların kombinasyonu hareket hızınızı etkileyecek ve sonuç almak isteyeceksiniz.

Çeşitli popüler FPS başlıklarından çok sayıda dönüşüm denklemi mevcuttur, ancak bunların her biri, üstün hareket üzerinde iyi konumlandırma için neredeyse oyun bazlı olarak Valorant’ın hareket mekaniğine uymayabilir.

Bu nedenle, VALORANT gibi bir oyun için daha yüksek bir fare hassasiyeti gerekli değildir. Daha yumuşak, daha güvenilir artı işareti hareketine öncelik verilmelidir. Bu düşünceyle, 400-800 bölgesinde bir DPI seçmek istemelisiniz.

DPI’nızı seçtikten sonra, artık etkili DPI’nızı (eDPI) denemeye başlayabilirsiniz. Bunu hesaplamak için, sadece seçtiğiniz DPI’yı almak (daha iyiyi düşürmek) ve bunu oyun içi hassasiyetinizle çarpmak gerekecektir. Temel bir örnek olarak, 400 DPI x 0.50 Valorant hassasiyeti = 200 eDPI .

Burada sihirli bir sayı olmamasına rağmen, oyuncuların başlangıçta 200 – 400 eDPI arasında bir yer edinmeleri önerilir. Bunu anlamak için denenmiş ve test edilmiş bir yöntem basit 180° testidir.

Bunu yapmak için farenizi fare tablonuzun en sol tarafına götürün ve yatay olarak en sağ tarafa sürükleyin. Karakteriniz bir taraftan diğerine 180 ° dönüş yapmalıdır.

DPI veya oyun içi duyarlılığınızı belirlemek istiyorsanız, profesyonelleri örnek alabilirisniz ama unutmayın! en iyi örnek size uygun olan ayar ile oynamaktır. Doğru hassasiyet ayarları ile oynamak oyun içi verimliliğiniz ve takım oyunuzu geliştirici bir etki yapacaktır. Bulmakta zorlanıyorsanız yukarıda belirtilen değişkenleri kademeli olarak artırdığınız / azalttığınızdan emin olun.

ESPORGAZETESİ olarak ülkemizde profesyonel olarak VALORANT oynayan oyuncuların oyun içi ayarları için ESPORCU AYARLARI sayfamıza göz atmayı unutmayın

EDPI aralığı tavsiye edilirken (ve çoğu profesyonel oyuncu bunu değişken olarak kullanır), öneri olarak, T1’in Braxton ‘Brax‘ Pierce’ının 141.6 eDPI’sı bulunurken, 100 Thieves oyuncusu Spencer’ Hiko ‘Martin 576’lık şaşırtıcı bir eDPI kullanmaktadır.

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments