1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant, Windows 11’i Zorunlu Tutabilir!

Valorant, Windows 11’i Zorunlu Tutabilir!
0

Microsoft Windows 11’in yalnızca bir ay içinde çıkacak olmasıyla, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar, sistemlerini işletim sisteminin en son sürümüne güncellemeye hazırlanıyor. Ancak Windows 11 ile ilgili halen bir çok kafa karışıklığı var.

Özellikle Windows 11’i sistem gereksinimlerini karşılamayan eski bilgisayarlara yükleyen kullanıcılar, Valorant oynayamadıklarını dile getirdi. Önceki işletim sistemlerine kıyasla daha keskin sistem gereksinimlerine sahip olan Windows 11, ayrıca TPM’i (Güvenilir Platform Modülü) destekleyen 64-bit işlemci de istiyor. Elbette eski bilgisayarlar için bu gereksinimleri atlatmak için yöntemler bulundu, ancak bu, online oyunlar için sinyal sorunlarına yol açacak.

Geçtiğimiz günlerde Riot, kendi hile programı Vanguard’ı Windows 11’de TPM 2.0 ve Güvenli Önyüklemeyi zorunlu kılmak için güncellemişti. 5 Ekim’de çıkacak Windows 11’in deneme sürümünü kullanan oyuncular, Valorant’a girerken “Riot Games’in Valorant’ı, TPM (Güvenilir Platform Modülü) 2.0 ve Güvenli Önyükleme olmayan Windows 11 bilgisayarlarda desteklemiyor.” uyarısı ile oyundan atıldı. Bunun nedeni işlemcilerinin TPM’i desteklememesiydi.

Bu da demek oluyor ki Riot, TPM 2.0’ı kullanmayı zorunlu tutuyor. Riot’un hile önleme programı Vanguard’ın yanında Trusted Platform Module (TPM), oyuncuların hile kullanmasını daha da zorlaştırıyor. Böylece hile kullanımına kesin çözüm olabileceğini düşünen Riot, Windows 10 bilgisayarlar için de TPM’i zorunlu tutacakmış gibi görünüyor.

Ancak hemen endişelenmenize gerek yok, eğer bilgisayarınızda TPM modülü yüklü ise Valorant’ı çalıştırırken sıkıntı çekmeyeceksiniz. TPM, 2016’dan beri Windows 10 için bir gereklilik, bu nedenle de modülün bilgisayarınızda bulunma ihtimali oldukça yüksek, yapmanız gereken sadece modülü etkinleştirmek.

Ayrıca TPM kullanma zorunluluğunun sadece Valorant ile kalmaması da oldukça muhtemel. Hileye karşı koruma amaçlayan birçok online oyun geliştiricisi, oyuncularına daha sağlıklı bir rekabetçi ortam sağlamak için kendi anti-hile programlarını windows tarafından sağlanan TPM ile beraber kullanmayı tercih edebilir. Böylece daha sağlıklı ve güvenli bir oyun deneyimi sağlanacaktır.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments