1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’ın Kökeni: Ayna Evren!

Valorant’ın Kökeni: Ayna Evren!
2

Riot, 30 Mayıs günü, Valorant sinematiklerine bir yenisini ekledi AYNA EVREN! Daha önce Jett ve Phoenix’in Venedik’teki kapışmasını izlediğimiz bir sinematik –Düellocular– yayınlanmıştı, ve patlama sonucu Ascent haritasının oluşumunu görmüştük. Bunun ardından da “Geri Al” sinematiği ile, Icebox’ta yaşanan, Yoru ve Phoenix’e karşı Cypher, Viper ve Jett çatışmasını izlediğimiz bir sinematik yayınlamıştı. Ancak, sinematiklerin çıkış sırası, kronolojik sıra ile değil. Hikaye devamlılığı içerisinde dizildiğinde sinematikler şöyle sıralanıyor: Düellocular – Yansımalar – Geri Al. Ayrıca Yansımalar sinematiği, Jett ve Phoenix arasında geçen çatışmanın hemen üstüne yaşanıyor.

Ayne Evren
Ayne Evren

AYNA EVREN / MİRRORVERSE

Yansımalar sinematiği ile, Valorant teorileri geliştiren fanların “mirrorverse” (Ayna Evren) teorisini doğrulandı! Mirrorverse teorisi, aslında ilk sinematik olan Düellocular’ın giriş ekranında, Jett’in adının ayna görüntüsü halinde yazılması ile geliştirilmeye başlamıştı. Daha sonra teori, Birlik: 2. Kısım Savaş Bileti‘nin son seviyesindeki Phoenix’i gösteren “Kırık Aynalar” kartı ile güçlendirildi. Aynı zamanda bu kartın oyun dosyaları içindeki adı “mirrorverse”. “Yansımalar” sinematiği de, giriş ekranında PHNX yazısı ve yansımasının bulunması; ve en sonda gördüğümüz çift/ayna Dünyalar ile bu teoriyi kanıtlar nitelikte.

Bu seferki sinematiğimizde, ajanlarımız Killjoy, Viper ve Phoenix, Bind haritasında bombayı imha etmeye çalışıyorlar. Sinematiğin en önemli kısmı, iki Phoenix’in birbiri ile karşılaşması: Burada dikkat çeken kısım, savunan Phoenix, Ayna Phoenix’i görünce oldukça şaşırıyor ancak Ayna Phoenix, yansımaların gerçekliğinin farkında olduğunu gösteren bir sırıtış ile ilerliyor.

Soldaki Ayna Phoenix’e karşı Savunan Phoenix, silahı hazır duruyor.

Atak tarafı ajanları ve Ayna Killjoy tarafından geliştirilen Spike, Ayna Dünya’dan geliyor. Ayrıca öğrendiğimiz önemli bir diğer detay ise, Spikeların saldırı amaçlı değil, Radyanit çalma amaçlı olduğu. Ayna ajanların Radyanit çalmasının nedeni, kendi Dünyalarında Radyanit kalmamış olması. Bunun nedeninin ise Omen’in yaşadığı -daha önceki yazımızda anlattığımız- laboratuvar kazası olabileceğine inanılıyor. Ayrıca sinematikte altı çizilmesi gereken önemli bir nokta, savunan Killjoy’un daha önce Spike’ı görmemiş olması, bu da demek oluyor ki Killjoy ve Spike’ı geliştiren Ayna Killjoy arasında herhangi bir bağ yok. Birbirlerinin klonu ya da simülasyonu da değiller, ikisinin de kendine özel düşünceleri ve duyguları var. Bu tabii ki diğer ajanlarımız için de geçerli.

Spike, savunan ajanlar tarafından imha edildikten sonra Viper, karşılaştıkları diğer Phoenix’e “mirror” (ayna) olarak hitap ediyor, ve Brimstone’un da kendisi gibi neler döndüğünü bildiğini söylüyor. Çünkü Viper ve Brimstone’un Valorant Protokolüne katılan ilk ajanlar ve Ayna Evren’den haberdarlar (Valorant Yaratıcı Yönetmeni David “Riot KingKut” Notthingham).

Bind’daki olaylar yaşandıktan sonra Ayna Phoenix, kendi evrenine dönüyor ve Ayna Jett ile Düellocular sinematiğinde gördüğümüz, Ascent’in oluşumunu tetikleyen durum hakkında tartışıyorlar. Buradan anladığımız kadarıyla, Radyanit çalmaya çalışan aslında Ayna Jett, ve savunan Phoenix tarafından durdurulmaya çalışıyor. Ayrıca Ayna Ajanlardan oluşan ekip –Yoru, Phoenix, Jett, Cypher ve Viper– “Geri Al” sinematiğinde gördüğümüz olayları yaşamak üzere Icebox’a gidiyor. Ancak “Geri Al” sinematiğinde Ayna -Radyanit çalmaya çalışan- ajanlar Cypher, Viper ve Jett iken savunan ajanlar Yoru ve Phoenix. Buradan yola çıkarak, bazı ajanların yansımalarının öldürüldüğü düşünülebilir.

ilk isik

Ayrıca bu sinematik ile öğrendiğimiz bir başka bilgi de, İlk Işık‘ın ne zaman yaşandığı. 2049‘ta Ascent’te yaşananların gösterildiği haberde, alt yazıda “İlk Işık’tan 1o yıl sonra yeni soru işaretleri gündemde.”den yola çıkarak, İlk Işık’ın 2039‘da yaşandığını öğreniyoruz. Ayrıca bu 10 yıllık zaman dilimi içerisinde, insanlara Kingdom tarafından Radyanit’in kontrol altına alındığı inandırılmışken Venedik kazası ile soru işaretleri yeniden artmış görünüyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Sarp
Sarp
2 yıl önce

Radyantın bitmesine yönelik çok fazla teori var yazını çok beğendim ve bütün teoremlerini doğru buluyorum ellerine sağlık