1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT’ta Takım Arkadaşınızı Yükseğe Boostlama

VALORANT’ta Takım Arkadaşınızı Yükseğe Boostlama
0

VALORANT’ta bazı ajanlar, yetenek setleri sayesinde yüksekteki noktalara çıkarak rakiplerini buradan vurabiliyorlar. Normalde Jett, Chamber, Raze gibi ajanların kolayca erişebildiği bu noktalara, diğer oyuncuların da çıkabilmesini sağlayan bir numara keşfedildi. Bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılan videoda da görülebileceği üzere, takımdaki iki oyuncu çömelip üçüncü oyuncuyu ortalarında sıkıştırarak kendisinin yukarıya çıkmasını sağlayabiliyorlar.

FPS oyunu CS:GO’da oldukça sıklıkla görülen bu özellik, CS’de sadece bir oyuncunun diğer oyuncuyu boostlaması olarak çalışıyor ve oldukça yaygın. Ancak VALORANT’ta bu, CS:GO’daki kadar yaygın değil, çünkü VALORANT’ta bir oyuncuyu yükseltmek için iki adet daha ajana ihtiyaç var. Ayrıca VALORANT’ta takım arkadaşınızı boostlamanız için yanınızda bir duvar yüzeyi olması da gerekli.

VALORANT’ta yukarı boostlama için yapmanız gerekenler şu şekilde:

  • 1. ve 2. ajan (boostlayanlar), boostlanacak oyuncunun iki tarafında durarak çömeliyorlar
  • 1. ve 2. oyuncu, boostlanacak oyuncuya yüzleri dönükken W (ileri) tuşu ve A/D (sağ/sol – duvar ne taraflarında kalıyorsa o tarafa doğru) tuşlarına basılı tutuyor, ve yukarı çıkarılacak oyuncuyu aralarında “sıkıştırıyor”
  • Boostlanacak oyuncu -duvar yüzeyine bakarken- W tuşuna basılı tutarak zıplıyor
  • İstenilen yüksek noktaya erişilene kadar zıplama tuşuna basmaya devam ediyor

Bunun, oyun içerisine bilerek dahil edilen bir mekanik olup olmadığı bilinmiyor. Riot Games, daha önce buna benzer birkaç boostlama taktiğini hata olarak ele alıp, bunları oyundan çıkarmıştı. Ayrıca şu an için boostlamak, VALORANT’ın hareket etme mekanikleri arasında sayılmıyor.

Videodaki boostlama yönteminin oyun mekaniklerini kötüye kullanmak olup olmadığı, Reddit’te uzun bir süre boyunca tartışıldı. Bazı kullanıcılar, buradaki yöntemin diğer takım arkadaşlarından yardım alınarak yapıldığı, ve çok da güvenli bir boostlama taktiği olmadığını öne sürerek durumu normal olarak nitelendirdi. Bazı kullanıcılar da, bunun VALORANT profesyonel arenasında da sıklıkla kullanıldığını dile getirdi. Ancak Reddit’te bu gönderi, VALORANT subReddit moderatörleri tarafından kaldırıldı. Yapılan açıklama ise şu şekilde:

Moderatörler, toplulukları güvenli, medeni ve amaçlarına uygun tutmak da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle dolayı, gönderileri yayın akışından kaldırabilir.

Ayrıca VALORANT subReddit moderatörü PankoKing‘in açıklaması: Gönderiniz, hileler, komut dosyaları veya oyun mekaniğini kötüye kullanma hakkında bilgi verilmesine izin verilmediği için akıştan kaldırıldı.

Özellikle Reddit moderatörleri tarafından gönderiye müdahale edilmesi, bunun istenilen bir mekanik olmadığı yönünde bir ipucu. Bu nedenle de taktiğin kullanılması, rekabetçi dürüstlüğü bozmak olarak nitelendirilebilir. Ancak kesin olarak bunun hata olup olmadığı, ilerleyen yamalarda belli olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments