1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT Challengers Elemeleri’nde Format Değişikliği

VCT Challengers Elemeleri’nde Format Değişikliği
0

VCT 1. Aşama Challengers Ön Elemeleri’nde 2. haftadan itibaren daha fazla 3 haritalık maça ve önceki elemelerden gelen takımların üst etaba yerleşimlerine tanık olacağız.

İlk hafta sonunda aldığımız çok değerli topluluk ve katılımcı geri dönüşü sayesinde Challengers eleme formatını iyileştirmek için harekete geçtik. Yapacağımız format değişiklikleri 16 Şubat Salı günü Avrupa’da başlayacak. 23 Şubat Salı günü ise Türkiye ve BDT’de başlayacak. Bir sonraki eleme etabında uygulamaya konulacak.

Turnuvanın 256 takımlık turunda en fazla 232 takım son 128’e kalmak için mücadele edecek. Önceki hafta son 16’ya kalıp Playoff’lara yükselemeyen 12 takım da 128 takımlık turdan turnuvaya dahil olacak. Bu noktadan itibaren son 128 takımdan itibaren 3 haritalık maçlar oynanacak.*

VCT’nin amacı her bölgede en iyi takımı belirlemek. Turnuvayı 128 takımla sınırlandırmayarak daha fazla katılımcıya kendini kanıtlama şansı vermek istiyoruz. Bu yüzden tek maçlık seri olarak 256 takımlık turu da turnuvada tutuyoruz. İlk kayıt olan takımlar bu ilk turda yer alacak. Bu değişikliklerle istikrarı arttırmayı ve şans faktörünü azaltmayı amaçlıyoruz. Zafer de olsa bozgun da olsa sonuçların daha ağırlıklı olmasını istiyoruz.

vct challengers format degisikligi

Kaynak : https://tr.vct.gg/news/100976-2021-vct-challengers-elemelerinde-format-deiiklii

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments