1. Anasayfa
  2. Espor

VCT Masters 2 Reykjavik’te Beşinci Gün Maçları Tamamlandı!

VCT Masters 2 Reykjavik’te Beşinci Gün Maçları Tamamlandı!
0

VALORANT’ın ilk uluslararası offline turnuvası olan VCT Masters 2 Reykjavik’te önemli bir gün daha tamamlandı. Kritik maçların oynandığı beşinci günde, iddialı iki takım olan EMEA temsilcisi Fnatic ile Kuzey Amerika temsilcisi Version1 karşı karşıya geldi. İkinci maçta, turnuvanın favorilerinden Team Liquid ile beklenmedik bir çıkış yakalayan Team Vikings oynadı. Günün son maçı bir kazananlar yarı finaliydi, Güney Kore’nin gözde takımı Nuturn ile turnuvanın en büyük favorilerinden Sentinels.

Fnatic 2 – 0 Version1

fna min scaled

Avrupa mı yoksa Kuzey Amerika mı sorusunun cevap bulacağı eşleşmede, Version1’ın Bind haritasını, Fnatic’in Split haritasını yasakladığını gördük. Icebox haritasında başlayan eşleşmede, haritayı seçen Fnatic savunma başladı ve ilk yarı 6-6 berabere tamamlandı. Çok baş başa geçen eşleşmede saldırıda zorlansa da 14-12 kazanmayı bilen Fnatic eşleşmede öne geçti. Bu galibiyette “Derke”nin Jett ile 382 çatışma puanı dikkat çekti. Version1’ın seçtiği harita olan ikinci harita Ascent’te savunma başlayan Fnatic 8-4 öne geçti ve büyük avantaj ile saldırı yarısına geçti. Maçın devamında da pek varlık gösteremeyen bir Version1 gördük. Maçın devamında sadece 2 raund kazanan Version1, kendi seçtiği haritayı 13-6 kaybederek turnuvaya veda etmiş oldu. Böylece Fnatic yoluna devam etti.

Team Viking 0 – 2 Team Liquid

liquid 1 scaled

Team Liquid’in inişli çıkışlı bir oyun sergilediği dönemleri gördük. Bu maç onlar için ve kendini kanıtlamaya çalışan Team Vikings için tamam ya da devam maçıydı. Team Vikings Split haritasını yasaklarken Team Liquid Icebox haritasını yasakladı. Zorlu eşleşmede VKS’nin seçtiği Ascent’te Team Liquid’in baskın oyununu gördük. Savunmada başlayan Team Liquid’de “Jamppi” operatör ve Jett uyumunu muazzam sergiledi. Savunmayı Team Liquid 7-5 önde bitirdi. Yoru tercihiyle şaşırtan Team Vikings, savunmada da etkili bir oyun sergileyemeyince 13-8 skorla seride 1-0 geriye düştü. Team Liquid’in seçtiği ikinci harita olan Haven’da takımların arasındaki farkı net şekilde görmüş olduk. Hem savunma tarafında hem saldırı tarafında hatasıza yakın oynayan Team Liquid bu haritayı da 13-5’lik skorla bitirdi ve yarın oynanacak karşılaşmada Fnatic’in rakibi oldu. Böylece Team Vikings turnuvaya veda etmiş oldu.

Nuturn 0 – 2 Sentinels

sen
VCT Masters 2 Reykjavik

Günün son ve belki de en önemli olması gereken eşleşmesinde Güney Kore temsilcisi Nuturn ile Kuzey Amerika temsilcisi Sentinels karşı karşıya geldi. Kazananlar grubu yarı finali olan eşleşmede kazanan takım turnuva finali çıkacaktı. Aynı zamanda kazanan takım Bo5 formatında 1-0 önde başlayacaktı. Sentinels’in Ascent, Nuturn’ün Icebox haritalarını yasakladığını gördük. Büyük eşleşme, Nuturn’ün seçtiği Bind haritasında başladı Sentinels’in savunmada çok hakim bir oyun oynadığını söylebiliriz. Savunmada 8-4 ile öne geçen Sentinels’in saldırıda da çok etkili bir oyun oynadığına şahit olduk. 13-5 biten haritada “SicK” Raze performansıyla göz doldurdu. İkinci harita olan Haven’da savunma başlayan Sentinels gücünü iyiden iyiye rakibi üstünde hissettirdi. Çok özgüvenli ve etkili taktikler gördüğümüz yarıda Sentinels haritayı domine etti ve 10-2 öne geçti. Umutlarının kırıldığını görebildiğimiz Nuturn ikinci yarıda da rakibine karşı pek üstün gelemedi ve 13-4 biten eşleşmede kazanan Kuzey Amerika temsilcisi Sentinels oldu. Bireysel farklılıklarla ve takım oyunlarıyla şimdiye kadar turnuvayı domine eden bir takım olan Sentinels hak ettiği final avantajına sahip oldu. Bakalım, finalde karşısına hangi takım gelecek.

VCT Masters 2 Reykjavik’te yaşanan gelişmeleri, röportajları ve maç sonuçları için bizleri takip etmeye devam ediniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments