1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT Masters Berlin Basın Konferansı

VCT Masters Berlin Basın Konferansı
0

Bu yazımızda sizler için VCT 3. Aşama Masters Berlin etkinliğinden önce yapılan basın konferansından birkaç soru ve cevabı derledik. Dünyanın farklı bölgelerindeki basın kuruluşları tarafından gelen soruları cevaplayanlar: Sentinels’den Shahzeb “ShahZam” Khan ve Tyson “TenZ” Ngo; G2’dan ise Oscar “mixwell” Cañellas ve Žygimantas “nukkye” Chmieliauskas.

SORU

Berlin’de mücadele edecek takımların çoğunun koçu var ancak Sentinels’in yok. Sence takımların koçlarının olması bir hata mı yoksa Sentinels takımına özgü bir başarıdan dolayı koça ihtiyacınız mı yok?

CEVAP

ShahZam: Hayır, bence bir koça sahip olmak asla hata değil. Doğru bir koç kesinlikle birçok katkı ve yardımda bulunabilir. Ancak bizim takım içi dinamiğimizden dolayı bu şekilde daha iyi oynuyoruz. Ben koçluk işlerini yapmayı seviyorum. İlerleyen zamanlarda bir koç almak istiyoruz ancak bu konuyu aceleye getirmek ve zorla yapıyor gibi olmak istemiyoruz. Takım içerisinde karışıklık çıkmaması adına iyi uyum sağlayabilecek birini arıyoruz.

SORU

Bir önceki Masters LAN etkinliğinde şampiyon olduğunuz için Berlin’de ekstra bir baskı hissediyor musunuz? Yeniden şampiyon olmayı garantilemek için neler üzerinde çalıştınız?

CEVAP

Shahzam: Kişisel görüşüm, İzlanda’da daha fazla baskı altındaydık, çünkü Kuzey Amerika bölgesinde üstünlüğümüzü sağlamıştık ancak uluslararası bölgelerin birbirlerine karşı nasıl oynayacağı henüz bilmiyorduk. Ancak İzlanda’da şampiyon olmamız ve Kuzey Amerika’nın kazanabileceğini göstermemizin ardından durum artık kendimizi beğenmişlik yapmamamıza; normalde nasıl oynuyorsak öyle oynamamıza ve pratik maçlarımızı meta’ya uydurmamıza bakıyor. Yani aslında hiçbir büyük değişiklik yapmadık, sadece değişen meta’yı takip ettik.

SORU

Sizce Sentinels ve G2 için grup aşaması diğer gruplara göre çok farklı olacak mı ve sizce Sentinels, G2 ve F4Q, Bren Esports’un diskalifiye olması nedeniyle zarar gördü mü?

CEVAP

Mixwell: Bence bizim için yararlı oldu çünkü Sentinels zaten bir turnuva kazandı ve buna alışıklar. Bizim için ne kadar karşılaşma oynarsak o kadar iyi, bu süreçte daha da güçleneceğimize inanıyorum. Bence F4Q dikkat edilmesi gereken bir takım çünkü büyük bir özgüven ile oynuyorlar. Bu nedenle kazanmak için onların oyun tarzlarını çalışıp buna uygun bir şekilde oynamanız gerekiyor. Sentienls de Kuzey Amerika’nın birincisi ve Masters’in şampiyonu, bu nedenle de favori onlar. Baskı onların üzerinde. Bizim Avrupa’nın dördüncüsüyüz bu nedenle de onlara karşı olabildiği kadar fazla oynayarak kendimizi geliştirmek ve sonucunda turnuvayı kazanmak istiyoruz.

TenZ: Kendi adıma konuşacak olursam, daha fazla karşılaşma oynamaktan olabildiği kadar zevk almak ve buradaki diğer takımlara alışmak istiyorum. Daha fazla oyun oynama şansı ile LAN’da oynamaya daha da alışacağımı düşünüyorum.

SORU

Sentinels’in zaten her rolde en iyi oyunculara sahip olduğunu söyleyip senin IGL’lik yeteneklerini kötüleyen insanlar hakkında ne düşünüyorsun?

CEVAP

ShahZam: Bu bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü Tyson dışında kadronun geri kalanını Valorant henüz çıkmamışken, rollerin bile ne olduğunu tam olarak bilmemizden önce kuruldu. O zamanlar hangi oyuncunun hangi rolde en iyi olduğunu bilmek imkansızdı. Bu nedenle de “sadece yıldız oyunculardan oluşan bir kadro kurduk” denilemez. Bence oyuncular her rolde en iyisinin nasıl olacağı konusunda çok çalıştı ve bu rollere büründü. Sürekli kadro değişikliği yapıp, büyük anlaşmalar ile yıldız oyuncu alan ancak bizim orijinal kadromuz ile aldığımız başarılara erişemeyenler diğer takımlar. Tabii ki Tyson’ı kadroya dahil ettiğimizde kendisi yıldız bir oyuncuydu ancak halen IGL’liğimin kötülenmesi bana mantıklı gelmiyor. Yine de biz yapmamız gerekeni yapmaya devam ettiğimiz sürece bir problem yok.

SORU

Sizce büyük finallerde rakibiniz olma olasılığı en yüksek olan takım hangisi?

CEVAP

ShahZam: Bu zor bir soru. Ancak dürüst olmam gerekirse, yine Avrupa takımlarından biri ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Acend’le henüz oynayamadık ama güçlü bir rakip olduklarını düşünüyorum. Gambit de oldukça başarılı görünüyor ve tabii ki G2 ile rövanş maçı da oynayabiliriz. Avrupa bölgesinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.

SORU

Kuzey Amerika’nın ve Berlin’deki takımların en zayıf yönü sence ne?

CEVAP

Mixwell: Bence biraz kendilerini beğenmişler, en zayıf noktaları bu.

SORU

Berlin’e hazırlanma süreciniz şimdiye kadar ne kadar yorucu oldu?

CEVAP

Mixwell: Berlin elemeleri için bir ay boyunca Avrupa’da bootcamp yaptık. Elemeler bitince eve döndük ve orada antrenman yapmaya devam ettik. Berlin’e 5 Eylül’de geldik ve geldiğimizden beri otelde de antrenman yapıyoruz. Yani bir buçuk aydır sadece Valorant oynuyoruz.

Shahzam: Kuzey Amerika Challengers Playofflarından sonra birçok takım kadro değişikliği sürecine gittiği için antrenman yapmamaya başladı. Bazı takımların da antrenman yapacakları bir şey yoktu. Bu nedenle de Kuzey Amerika bölgesi içerisinde oldukça sınırlı antrenman şansımız oldu. Bir haftalık bir ara verdik ve oyun dışındaki şeylere zaman ayırabildik; bu yıl çok yoğun bir programımız vardı. Ancak buraya geldiğimizden beri birçok antrenman maçı olanağımız oldu, elimizden geldiği kadar diğer takımlarla oynamaya çalıştık ve boş zamanlarımızda dereceli maçlar oynayarak Amerika’daki düzenimize dönmeye çalıştık.

SORU

Sizce meta bu turnuvayı nasıl etkileyecek? Diğer bölgelerdeki metaların ve ajan tercihlerinin sizi şaşırtacağını düşünüyor musunuz? Belirli ajanlardan korkuyor musunuz? Rakiplerinizi şaşırtabileceğinize inanıyor musunuz?

CEVAP

ShahZam: Bence oyun geliştikçe ve yeni ajanlar eklendikçe oynama tarzları değişiyor. Başta bölgeler benzer oyun tarzları ve ajan kombinasyonları ile oynuyordu ancak şimdi bazı takımlar çok farklı oyun tarzları ile karşımıza çıkıyor. Fakat bu durumun bize de yararı olduğunu düşünüyorum çünkü biz de diğer kompozisyonlar ve takımlara karşı farklı ajan kompozisyonları ile oynamayı deneyimleyebiliyoruz. Bu nedenle biz de diğer takımları şaşırtabiliriz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments