1. Anasayfa
  2. Diğer

Wild Rift Origin Series: Ağustos B Grubu Finalleri Tamamlandı!

Wild Rift Origin Series: Ağustos B Grubu Finalleri Tamamlandı!
0

League of Legends: Wild Rift‘in EMEA bölgesindeki turnuvası olan Wild Rift Origin Series‘de temsilcilerimizin de yarıştığı Türkiye ve BDT bölgelerinin grubu olan B Grubu’nda Ağustos ayı finalleri tamamlandı. Wild Rift Origin Series‘de ilk defa bir Türk takımı şampiyon olurken, ilk dörtte üç tane de Türk takımı yer aldı.

Nedir Bu Wild Rift Origin Series?

Mobil oyun dünyasında birinci yaşını doldurmak üzere olan League of Legends: Wild Rift, hızlı bir şekilde espor sahnesinde yerini aldı. 2021 yılı içerisinde tıpkı ana oyunda olduğu gibi bir Dünya Şampiyonası düzenlenecek olan Wild Rift’te şu anda bölgesel elemeler oynanıyor. Wild Rift Origin Series de bu elemelerden bir tanesi. EMEA bölgesi için düzenlenen turnuva 2 aşamadan oluşuyor. İlk önce EMEA bölgeleri kendi içerisin üç gruba ayrıldı. A Grubu’nda Avrupa ve Afrika bölgelerinden takımlar, B Grubu’nda Türkiye ve BDT bölgelerinden takımlar, C Grubu’nda ise Orta Doğu bölgesinden takımlar mücadele etti. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında düzenlenen grup finalleri boyunca takımlar elde ettikleri başarılara göre puan toplayarak 2. aşamada mücadele etmek için yarıştılar. 2. aşama ise Stockholm’de düzenlenecek bir LAN turnuva olacak ve ismi de Origin Series Championship. Gruplarından en çok puanları toplayan toplamda 6 takım Origin Series şampiyonu olabilmek için mücadele edecek.

2021 Dünya Şampiyonası’nın içeriği henüz açıklanmadığı için bu turnuvaya EMEA bölgesinden kaç takımın gideceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Origin Series’de Ağustos Şampiyonu Papara SuperMassive Blaze!

Bu ay düzenlenen Origen Series B Grubu Finalleri’nde maç kaybetmeden finale kadar yükselen Papara SuperMassive Blaze, büyük final karşılaşmasında rakibi BAL Espor‘u 3-1 yenerek şampiyon oldu. Bu ayki finallere ise Türk takımları damga vurdu.

16 takımın yarıştığı turnuvada 9 Türk takımı mücadele etti. Bu 9 Türk takımı arasından üç tanesi ise son dörde kalarak turnuvada hepimizin göğsünü kabarttı. Papara SuperMassive Blaze, hiç maç kaybetmeden büyük finale yükselirken BAL Espor, 4. turdan başladığı alt grup macerasından galip çıkmayı başararak büyük finale yükseldi. BAL Espor, Ağustos finallerinde ikinci olurken, bir diğer temsilcimiz Futbolist alt grup yarı final maçında BAL Espor‘a elenerek turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Şampiyon Papara SuperMassive Blaze kadrosu:

  • Turkey flag Lonely Kid
  • Turkey flag Bambi
  • Turkey flag Nakres
  • Turkey flag Tulkas
  • Turkey flag Guise
SıralamaPara ÖdülüOrigen Series PointsTakım
Gold€7,50054057px SuperMassive Blaze lightmode e1630005703360Papara SuperMassive Blaze
Silver€3,50044445px BAL Espor 2021 e1630005737747BAL Espor
Bronze€2,250360BK ROG Esports stdBK ROG Esports
Copper€1,500288Futbolist new logo 2021 std e1630005827216Futbolist

Haziran ve Temmuz finallerinde BDT temsilcisi Unicorns of Love, üst üste şampiyon olmayı başardı. Maalesef geçtiğimiz aylarda bu ayki kadar başarılı olamadığımız için Origin Series Championship’e temsilci gönderemedik. Puan tablosunda ilk iki sırada yer alan BDT temsilciler Unicorns of Love ve Natus Vincere, Origin Series Championship’e yükselen B Grubu takımları oldu.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments