1. Anasayfa
  2. Espor

D13 ile Tanışın: Avrupa’ya Taşınan Moğol Takımı

D13 ile Tanışın: Avrupa’ya Taşınan Moğol Takımı
0

D13 ile Tanışın: Avrupa’ya Taşınan Moğol Takımı

D13 takımının sahibi, koçu, menajeri ve yatırımcısı olan Enkhmanlai “world” Batbayar birkaç hafta önce masum gözüken bir tatile çıktı. Şimdi ise Avrupa’da rekabet edebilmek için tüm takımını Türkiye’ye taşıyor.

“Temmuz sonunda tatil için Türkiye’ye gittim ve bir internet kafe gördüm. 40 ping ile CS:GO oynayan bir adam vardı, hangi sunucuda oynadığını sordum ve Almanya dedi. O an buraya taşınabileceğimizi fark ettim çünkü Türkiye’ye giriş için vizeye ihtiyacımız yok. Takım arkadaşlarımla bu konuyu görüştüm ve hepsi mutlu bir şekilde buraya gelmeyi kabul ettiler.”

Enkhmanlai “world” Batbayar

Ani bir karar ile tüm takım 10 gün sonra CS:GO’nun en büyük turnuvalarında rekabet edebilmek amacıyla her şeyi en az 1 yıl geride bırakmaya hazır bir şekilde İstanbul Havalimanına iniş yaptı.

D13 takımı zaten Avrupa turnuvalarına katılmaya çalışıyordu ancak bulundukları bölgede dünyanın en iyi takımlarına karşı oynama şansları oldukça az. Bu da takımın Moğolistan’dan çalışmasını anlaşılır bir şekilde zorlaştırmaktaydı. 100’ün üzerinde bir ping değerinin üzerinde oynayarak, 2021’in başlarında ESEA Open’ı geçmeyi başardılar ve son birkaç sezondur Main’de rekabet ediyorlar, ancak sıralamalarını daha da ilerletmek ve Avrupa’da güçlü bir Moğol takımı oluşturmak için ping değerlerini azaltmaları gerekmekteydi ve bunun için daha yakın bir lokasyona geçmek zorunda kaldılar.

Takımın en genç ikinci üyesi olan 18 yaşındaki Enkhbat “xerolte” Munkhtogtokh, kendisinin ve ekibin geri kalanının gelmesinden bir gün sonra “Türkiye’de olduğuma hala inanamıyorum” dedi. “Daha önce hiç yurtdışına çıkmadım, bu yüzden Türkiye’de bootcamp yapacağım için oldukça heyecanlıydım. Rüya gibiydi ve çok hızlı oldu, bir hafta gibi bir sürede kararlarımızı verdik. Daha dün geldik ve bootcamp alanımız neredeyse hazır, bu hepimiz için bir sürpriz oldu.”

world bunu imkânsız gibi gözüken kısa bir zaman içinde başarırken başka hiçbir kişiden de finansal destek almıyor. Takım sahibi, tüm masrafları küçük çevrimiçisatış mağazasından kazandığı ile kendi cebinden ödüyor. Birçok şey ona bağlı olsa da bu kadar farklı rolde oynamak onu rahatsız etmiyor. İçindeki tutku kendisinin ve takım arkadaşlarının sahip olduğu D13 ekibini Avrupa rekabetine sokma isteğinden kaynaklanıyor.

“Biz bu oyunu seviyoruz, Ben bu oyunu ve takımımı seviyorum. Organizasyonumun küçük olduğunu biliyorum ancak oyuncularımda büyük bir yetenek ve potansiyel bulunuyor. Avrupa takımlarından oyunu öğrenmemizi istiyorum. Şuan hiçbir şeyiz ancak çok sıkı çalışacağız. Eğer sıkı çalışırsanız hiçbir şey imkânsız değil”

Enkhmanlai “world” Batbayar

Hala Türkiye’de olduğuma inanamıyorum. Bu bir hayal gibi ve çok hızlı gerçekleşti. Neredeyse bir hafta içinde kararımızı verdik.

Enkhbat “xerolte” Munkhtogtokh

world’ün açıklamalarına göre takımın planı sonuç ne olursa olsun en az bir sene daha Avrupa’da kalmak olacak. Eğer vize işlemlerini ve sermayelerini koruyabilirseler takım, 2021’in sonuna doğru Litvanya’ya taşınabilir ancak taşınamazlarsa takım Türkiye’de kalmaya devam edecek gibi gözüküyor. Tüm amaçları ellerinde olan her fırsatı kullanmak ve paha biçilemez deneyimler elde etmek.

xerolte kendine koyduğu hedefler hakkında konuşurken şu açıklamalarda bulundu:

“Açıkçası, büyük takımlarla oynayabileceğim en azından bir turnuvaya katılmak istiyorum. Moğolistan’dan 130 ping ile Avrupa takımlarına karşı mücadele etmek zorluydu ancak işler Türkiye’de daha rahat kontrol edilebilir durumda. Şuan çok mutluyum. Herhangi bir Avrupa takımına karşı oynamaya da hazırım.”

D13 takımının isimlerini yayması biraz süre alacağa benziyor ancak şuan Avrupa’da mücadele eden tek Asya takımı olmaları organizatörlerin onları seçmesinde önemli bir faktör olabilir. Henüz başarıdan uzak olsalar da Moğol takımı daha önceden de bölgedeki en iyi takımlara kafa tutmayı başarabilmişti.

22 yaşındaki keskin nişancı, Tuvshintugs “Annihilation” Nyamdorj, 2020’nin başında takıma katıldığından beri D13 ekibinin öne çıkan ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken bir oyuncu oldu. Haziran ayında yıldız oyuncuları Tengis “sk0R” Batjargal’ı kaybettikten sonra Avrupa maceralarında güvenecekleri oyuncu da kendisi oluyor.

Moğol takımın deneyim eksikliğinden dolayı çarpıcı sonuçlar elde etmesi pek mümkün gözükmüyor ancak Asya takımlarının Avrupa’da rekabet ettikleri zaman beraberlerinde öngörülemez bir hava ve değişik yetenekler getirdikleri inkâr edilemez. Bu da onları takip edilesi, ilginç bir takım haline getiriyor. Ne kadar başarılı olabileceklerini ve bundan bir yıl sonra geriye dönüp baktıklarında kararlarından pişman olup olmayacaklarını zaman gösterecek

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments