1. Anasayfa
  2. CS:GO

ESEA Beş Oyuncuyu Askıya Aldı

ESEA Beş Oyuncuyu Askıya Aldı
0

ESEA, Espor Dürüstlük Komisyonu’nun (ESIC) Kuzey Amerika’da şike ile ilgili devam eden soruşturması sırasında platformundan beş oyuncuyunun askıya alındığını duyurdu. Haber, Dust2.us tarafından Cuma günü yayınlanan ve üç eski Rebirth üyesinin ESEA MDL Sezon 35’teki iki maçı düzeltme planlarını açıkça tartıştığı bir transkriptin ardından geldi.

Şu anda ChocoCheck için oynayan iki oyuncu Sebastian “⁠retchy⁠” Tropiano ve Carson “⁠nosraC⁠” O’Reilly, eski takım arkadaşları Kevin “⁠4pack⁠” Przypasniak ile birlikte uzaklaştırıldı. OCG üyeleri Alex “⁠vek⁠” Voynov ve David “⁠J0LZ⁠” Jolin de askıya alındı. Beş oyuncunun tamamı şu anda ESEA’da 3 Mayıs’a kadar “Kumar İhlali” nedeniyle yasaklı durumdalar.

Her iki takımın da 13 Nisan’dan itibaren play-off’larda mücadele etmesi planlandığından; askıya alma durumları ESEA Premier’in şu anki sezonunu etkileyecek. ChocoCheck şu anda kadrosunda iki stand-in ile oynamak için yeterli üye varken OCG’de yok ek oyuncular ve ek üyeler eklemek için ESEA’dan bir istisna beklemek zorunda kalacaklar. ESEA’nın duyurusu, bölgedeki şike ile ilgili bir yıl süren soruşturmada Kuzey Amerikalı oyunculara uygulanan ilk eylemdir. ESIC ilk raporunu önümüzdeki on gün içinde resmi olarak yayınlayacak.

ESIC Komiseri Ian Smith Çarşamba günü; Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) şu anda devam eden soruşturmaya dahil olduğunu; maçları organize bir şekilde düzeltmek için dışarıdaki “bahis sendikaları” tarafından rüşvet verilen bir oyuncu alt kümesine odaklandığını açıkladı.

Askıya alınan oyuncular;

  • canada flag Sebastian “⁠retchy⁠” Tropiano – ChocoCheck
  • usa flag Carson “⁠nosraC⁠” O’Reilly – ChocoCheck
  • usa flag Kevin “⁠4pack⁠” Przypasniak – inactive
  • canada flag Alex “⁠vek⁠” Voynov – OCG
  • canada flag David “⁠J0LZ⁠” Jolin – OCG

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments