1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant ve CS:GO Haritalarının Benzerlikleri

Valorant ve CS:GO Haritalarının Benzerlikleri
2

Valorant çıktığı günden bu yana CS:GO ile bir rekabet içine girmiş durumda. Özellikle CS:GO, Valorant çıkmadan önce birçok eleştiri alıyordu. Bu eleştirilerin en başında hile sorunu geliyordu. Valorant ise hile koruma sistemiyle oyunculara bu konuda güven vermeyi başardı. Belki de 2020 yılında Valorant’ın başarısında CS:GO’dan çıkardıkları dersler olabilir.

İki oyun da 5’e 5 oynanan rekabetçi Fps tabanlı oyun. İkisinde de amaç bomba kurmak veya çözmek ya da düşman takım oyuncularını yok etmek. İki oyunun amaçlarındaki bu benzerlikler oyun haritalarındaki benzerlikleri de beraberinde getiriyor. Ayrıca PUBG, CoD ve Fortnite gibi Battle Royale tabanlı oyunlarda geniş haritaları görüyoruz. CS:GO ve Valorant’ta da harita benzerlikleri görmek mümkün. İşte biz de bu benzerlikleri sizler için derledik.

Mirage ve Haven Pencere Bölgeleri

Ekran Goruntusu 16 1Ekran Goruntusu 40 1

Mirage CS:GO’da en çok oynanan ikinci haritadır. Haven da Valorant severler için sevilen harita konumunda. İki haritada da bulunan pencere bölgelerinin iç kısımınının benzerliğini bu karşılaştırmayla görüyoruz.

Mirage ve Bind Plant Bölgeleri

Ekran Goruntusu 18 minEkran Goruntusu 34 min

Mirage ve Bind haritalarını birçok Valorant ve CS:GO sever benzetiyor. Bu karşılaştırmada da benzerliği görüyoruz. Bind ve Mirage haritalarındaki A site alanlarının benzerlerğini farkediyoruz. Aynı zamanda iki haritanın da çöl teması içermesi dikkat çekiyor.

Nuke ve Icebox Plant Alanları

Ekran Goruntusu 19 minEkran Goruntusu 36 min 1

Özellikle Icebox haritasının A site alanının Nuke haritasının temasına benzemesi dikkat çekici. Nuke haritasının hem A hem de B alanlarının birbirine benzediğini biliyoruz. Ancak Icebox haritasında A ve B bölgeleri birbirinden tamamen farklı.

Office ve Icebox Benzerliği

Ekran Goruntusu 20 minEkran Goruntusu 37 min

Icebox ve Office haritaları kar temasıyla oluşturan haritalardan. Bu karşılaştırmada da ufak bir benzerlik yakaladık.

Dust 2 ve Ascent Top Mid Benzerlikleri

Ekran Goruntusu 21 minEkran Goruntusu 33 min

Ascent ve Dust 2 haritaları iki oyun için de belki de en çok sevilen iki harita konumunda. Özellikle orta bölge kontrolünün önemli olduğu iki haritada top mid benzerliğini karşılaştırdık.

Dust 2 ve Haven Double Doors

Ekran Goruntusu 22 minEkran Goruntusu 39 min

İki haritadaki double door benzerlikleri de dikkat çekici.

Özellikle oyunların birbirine bu kadar benzemesi oyuncu kitle kaybı ve kazanımına yol açıyor. Valorant çıktığı günden bu yana CS:GO oyunundan birçok oyuncuyu kendi tarafına çekmeyi başardı. İki oyunda da birçok benzerlikler mevcut. Silahlar, flashlar, bomba kurmalar, haritalar ve daha birçok şey. Biz de bu haberimizde iki oyunun haritalarındaki benzerliklerini karşılaştırarak size göstermek istedik.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Kau
Kau
2 yıl önce

Sırf bir şey yazalım bunla alakalı diyerek yazılmış bomboş bir yazı. Yazdığınız şeyler neredeyse tüm fps oyununda var olan şeyler, kapı ne alaka kapı lan bu nasıl tasarlarsan tasarla kapı sjdhdksnsnsn

Hyh
Hyh
2 yıl önce

Alakası yok