1. Anasayfa
  2. LoL

Galatasaray Espor, 2021 TBF’de!

Galatasaray Espor, 2021 TBF’de!
0

Tarihinin en iyi sezonunu geçiren Galatasaray Espor, lige katıldığı 2016’dan bu yana ilk defa Türkiye Büyük Finali‘nde oynamaya hak kazandı. Mevsime iddialı başlayıp ligi de lider tamamlayan Galatasaray, 2021 Yaz Mevsimi Finalleri yarı final maçında Beşiktaş‘ı yenerek adını 2021 Türkiye Büyük Finali‘ne yazdırdı.

Bu reklam alanını aktif et!

Yaz Mevsimi’ni Domine Eden Takım: Galatasaray Espor

Yaz Mevsimi’ne iddialı bir takımla giriş yapan Galatasaray, lige de iddialı bir giriş yaptı. Yaz Mevsimi’ne Dark Passage ve Beşiktaş galibiyeti ile başlayan sarı kırmızılılar, tam 9 maç sürecek olan bir galibiyet serisini de başlatmış oldu. Mevsim başlarında liderlikte iki ortağı bulunan Galatasaray, ilerleyen haftalarda iki rakibini de mağlup ederek tek başına lider konumuna geldi. Ligin ilk haftasından son haftasına kadar liderliği bırakmayan Galatasaray, 6. haftadan mevsim finallerine kalmayı garantiledi. Sarı kırmızılı ekip 8. haftada ilk iki sırayı garantileyerek mevsim finallerinde yarı finali garantilemiş oldu. Galatasaray Espor, bu mevsim çıktığı 18 maçın 15’ini kazanarak ligi lider tamamladı. Yarı finalde rakibini seçme hakkını da elde eden takım, çeyrek finallerden yükselen takımlar arasından Beşiktaş‘ı rakibi olarak seçti.

Mevsimin Son Derbisi

Geleneksel sporlarda üç büyük İstanbul takımı olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe‘nin aalarındaki maçlarını tanımlamak için kullanılan derbi, Vadi’de de yerini almış durumda. Bu takımların espor maçlarında da derbi ifadesi kullanılıyor.

Mevsim içinde oynanan derbilerin sonuncusu olan Galasaray-Beşiktaş karşılaşması ile büyük bir heyecanla geçti. İki ezeli rakip 2021 Yaz Mevsimi Finalleri’nde karşı karşıya geldi.

Serinin ilk maçında ilk kanı döken taraf Galatasaray oldu. Fakat bunu avantaja çeviremeyen sarı kırmızılılar maçın 15. dakikasına kadar başa baş bir mücadele geçirdi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, 31. dakikada Beşiktaş‘ı mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

1. Mac 2

Serinin ikinci maçında ise bu sefer oyuna hakim taraf Beşiktaş’tı. Her ne kadar çok baskın bir oyun sergileyemese de siyah beyazlılar, dakika 26’da yapılan büyük bir takım savaşıyla galibiyete ulaşan taraf olmayı başardı. Beşiktaş bu maçla seride durumu 1-1’e getirdi.

2. Mac 2

Serinin üçüncü maçına geçtğimizde ise Galatasaray Espor, şampiyon seçimleri ile dikkat çekti. Maça da güzel başlayan sarı kırmızılılar, aşırı baskın bir oyun sergileyerek maçı kazandı.

3. Mac 2

Seride durum 2-1 Galatasaray üstünlüğündeyken, bir sonraki maça geçildi. 22. dakikaya kadar başa baş geçen bir maçta Beşiktaş’ın altın farkında üstünlüğü bulunuyordu. Fakat siyah beyazlılar bu avantajını korumayı başaramadı. Galatasaray 24. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü tamamen ele geçirdi. Ardından aradaki altın ve skor farkını çok hızlı açan Galatasaray, aldığı Baron güçlendirmesi ile beraber rakibin üssüne kadar dayandı. Burada Beşiktaş muazzam bir direnç gösterip rakibini geri püskürtse de Galatasaray tekrar toparlanıp geri döndüğünde bu kez oyunu bitirdi.

4. Mac 1

Zorlu geçen 4 maçlık bir serinin ardından gülen taraf 3-1’lik skorla Galatasaray Espor oldu. Galatasaray bu galibiyetle adını tarihinde ilk defa finale yazdırdı.

Serinin en değerli oyuncusu ise Galatasaray’ın destek oyuncusu Onur “Zergsting” Ünalan oldu.

E9Z0ZmrXMAAl7c6 1

2021 TBF, 4 Eylül’de!

2021 Türkiye Büyük Finali, Yaz Mevsimi’nin iki büyük ismi olan Galatasaray Espor ve NASR ESPORTS arasında 4 Eylül’de oynanacak. Çevrimdışı olarak oynanacak olan 5 maçlık serinin oynanacağı yer ise Volkswagen Arena. Karşılaşmaya seyirci alınıp alınmayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı. İlerleyen günlerde Riot Games’in duyurusu ile siz değerli takipçilerimizi bu konuda bilgilendireceğiz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments