1. Anasayfa
  2. VALORANT

Masters – Berlin öncesi Sentinels’i Tanıyalım

Masters – Berlin öncesi Sentinels’i Tanıyalım
0

Yıl boyunca VCT etkinliklerinin gözde ismi olan ve başarıları ile adından söz ettiren Sentinels, turnuvalardan topladığı VCT puanları ile yıl sonunda yapılacak olan Valorant Şampiyonlar Turu’nu garantileyen ilk takım olmuştu. Çıktığı VCT ana etkinliklerinin hepsini kazanan takım, özellikle taciz suçlamaları nedeniyle Jay “sinatraa” Won’un kadro dışı edilmesinin ardından Cloud9’dan alınan Tyson “TenZ” Ngo ile başarılarını bir üst seviyeye taşıdı. Şimdi hep beraber hem organizasyonu hem de takımı tanıyalım.

Sentinels -önceki adı ile Phoenix1Mayıs 2016’da Kuzey Amerika League of Legends Şampiyonası’na (NA LCS) katılarak organizasyonun temellerini LOL takımı ile attı. Daha sonra KSE şirketi (Kroenke Sports & Entertainment) ile birleşip Overwatch takımı “Los Angeles Gladiators”u kuran organizasyon, Haziran 2018’de Sentinels adı ile yeniden markalaşmaya gitti. Ayrıca 2018 yılında Hearthstone ve Fortnite takımları da kuran organizasyon, 2019’da KSE’den kendi onayları dışında başka bir organizasyonu -Echo Fox- satın aldıkları gerekçesiyle dava ile ayrılan organizasyon, sadece Overwatch takımını KSE’ye bıraktı. Son olarak da Şubat 2020’de Halo rekabetçi arenasına açılan organizasyon, Nisan 2020’de Valorant takımını duyurdu.

Kadroda, takımın kurulduğu günden beri sadece bir tane transfer gerçekleşti, o da eski Overwatch oyuncusu sinatraa’nın kadro dışı edilmesi sonucu yapılan TenZ transferiydi. TenZ dışındaki güncel Sentinels kadrosu, Sentinels takımının ilk oyuncuları.

Takımdan Shahzeb “ShahZaM” Khan ve Hunter “SicK” Mims, eski profesyonel CS:GO oyuncuları. 27 yaşındaki ShahZam, CS:GO kariyeri boyunca Cloud9, TSM ve Complexity gibi başarılı takımlarda yer almış oldukça tecrübeli bir oyuncu. 22 yaşındaki SicK ise, 2015 yılında başladığı CS:GO kariyeri süresince birçok takımda oynama şansı elde etmiş: Complexity ve TSM takımlarda oynayan SicK, ShahZam’la da bir dönem takım arkadaşlığı yapmış.

Sentinels’in Apex Legends takımından transfer edilen Jared “zombs” Gitlin ise kariyerine 2016’da Overwatch ile başlamış, FaZe Clan altında büyük başarılara imza atmış 23 yaşında bir oyuncu. Orijinal kadroya Haziran 2020’de dahil olarak kadronun son ismi olan Michael “dapr” Gulino ise 2017 yılında CS:GO ile espor kariyerine başlamış, ancak bilindik ve başarılı takımlarda oynama şansını elde edememiş bir oyuncu. Sentinels’in dapr’ı alarak genç yeteneğe şans vermesi sonucu kendini kanıtlayan dapr, böylece başarılı Valorant kariyerine adım attı.

Kadronun son ismi ise, sinatraa’nın kadro dışı edilmesinin ardından, içerik üreticisi olarak devam ettiği eski takımı Cloud9’dan izin alarak Sentinels’e “stand-in” olarak dahil olan, daha sonra da Haziran 2021’de kontratını satın alarak resmi olarak organizasyon altına geçen Tyson “TenZ” Ngo. Sentienels’in kontratını ödemek adına büyük bir yatırım yaptığı TenZ, birçok izleyici ve fan tarafından takımın yıldız ismi olarak kabul gördü. Takımın en genci -2001’li- TenZ, 2017 yılında başladığı CS:GO kariyerinde kendini kanıtlayarak gittikçe iyi takımlara transfer olmuş, Cloud9 CS:GO takımındaki rolünden sonra yayıncılığa geçmişti. Yine Cloud9 ile başlattığı Valorant macerasını mental sağlığı nedeniyle sonlandırıp yayıncılığa dönen TeNz, sinatraa’nın kadro dışı edilmesi ile Sentinels’te oynamaya başladı, ve böylece rekabetçi arenaya döndü.

Sentinels’in Valorant’taki Diğer Başarıları

  • Pop Flash – Ignition Series birinciliği
  • JBL Quantum Cup birinciliği
  • VCT NA 1. Aşama Challengers 1 şampiyonu
  • VCT NA 1. Aşama Masters şampiyonu
  • VCT NA 2. Aşama Challengers 2 şampiyonu
  • VCT 2. Aşama Masters Reykjavik şampiyonu
  • VCT NA 3. Aşama Challengers Playoffları birincisi

Sentinels’in Masters – Berlin Macerası

VCT NA 3. Aşama Challengers Playofflarını da birincilikle bitiren Sentinels, hiç kaybedenler grubuna düşmeden turnuvayı tamamladı. İlk takipleri Rise’a karşı 2-1 galip gelen takım, Envy’yi ise 2-0 mağlup etti. Kazananlar grubu finalinde 100 Thieves’e karşı 2-0 galibiyet alan takım, 100T’yi kaybedenler grubuna yolladı. Kaybedenler finalinde Envy’ye karşı 3-2 galip gelen 100 Thieves ile büyük final oynayan Sentinels 3-1 kazanarak Playoffların şampiyonu oldu. Ayrıca takım, Masters 1 (100), Masters 2 (400) ve Masters 3’ten (175) aldığı 675 VCT puanı ile çoktan Valorant Şampiyonlar Turu’nu garantilemiş durumda. Masters Berlin’in kazananının direk Valorant Şampiyonlar Turu’na gideceği turnuvada Sentienls’in başarısı oldukça merak konusu.

Sentinels Kimlerden Oluşuyor?

  • usa flag Shahzeb “ShahZaM” Khan
  • usa flag Hunter “SicK” Mims
  • usa flag Michael “dapr” Gulino
  • canada flag Tyson “TenZ” Ngo
  • usa flag Jared “zombs” Gitlin

10-19 Eylül tarihinde düzenlenecek Masters – Berlin’de takımlar, VALORANT Champions Tour biletini kapmak için kıyasıya yarışacaklar. D Grubu’ndaki Sentinels’in ilk rakibi ise G2 Esports olacak.

VCT: 3. Aşama – Masters Berlin finallerinde; turnuvanın en iyisi olmak için yarışacak olan Sentinels ekibine ESPORGAZETESİ olarak başarılar diliyoruz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments