1. Anasayfa
  2. VALORANT

Reyna’nın Kardeşini Viper Mı Öldürdü?

Reyna’nın Kardeşini Viper Mı Öldürdü?
1

Valorant’ın hikayesi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Oyun ilerledikçe, ajanlarımıza dair bilgiler ediniyor, Valorant Protokolü’ne katılmadan önceki hayatlarını öğreniyoruz.

Oyunda, ajanlar arası iletişimde Sabine adını çokça duyuyoruz. Sabine adında bir ajanımız olmadığı için de, kim olabileceğine dair birçok teori ileri sürüldü. Fanlar ilk başta Sabine’in Reyna’nın takma adı olduğuna inansa da daha sonra kendisinin Viper olduğuna dair hemfikir oldular.

Yani Viper olarak bildiğimiz ajanımız aslında Dr. Delilah Sabine. Kimyager ve doktor olan Sabine, Valorant Protokolü’ne katılması ile Viper adını alıyor, ve yetenekleri için kendi geliştirdiği zehirleri kullanmaya başlıyor. Aynı zamanda, önceki haberimizde de bahsettiğimiz gibi Omen’in parçalanmasına sebep olan kazaya da tanık oluyor. Yani Omen ve Viper, Valorant Protokolü’nden önce tanışıyorlar. Bu nedenle de Omen, Viper’a seslenirken Sabine adını kullanıyor:

  • Sabine, eskiden becerilerini şifa için kullanırdın, şaka gibi
  • Şu halimize bak Sabine canavarlara dönüştük, ama senin dehşetini etten bir örtü gizliyor
  • Sakın öleyim deme Sabine, sırların bana lazım

Ayrıca, Cyper ve Viper arasında da şöyle bir diyalog geçiyor:

  • Cypher: Biliyor musun Viper, Sabine adı sana çok yakışmış.
  • Viper: Adımı sakın ağzına alayım deme. Sesleneceksen de Dr. Sabine diyeceksin.
Reyna Viper

Yine ajanlarımızın oyun içi repliklerinden, Reyna’nın eskiden bir kız kardeşi olduğunu biliyoruz. Ancak “Bu senin için kardeşim” repliğinden çıkarılan anlama bakacak olursak kardeşi hayatını kaybetmiş. 2. Bölüm 3. Kısım Savaş Bileti’nde bulunan “Versus // Reyna + Viper” kartını biraz inceleyecek olursak laboratuvar önlüğü giyen kişinin Viper -Dr. Sabine- olduğunu anlayabiliriz. Elinden tuttuğu küçük kızın Reyna’nın kız kardeşi olduğuna inanan oldukça büyük bir kesim var, ve bu neredeyse kanıtlanmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Reddit üzerinden gerçekleştirilen soru cevap etkinliğinde Valorant hikaye yazarı Joe “ParmCheesy” Killeen, karttaki küçük kızın kim olduğu sorusuna “Reyna için özel biri” cevabını verdi. Bu durumda da, Reyna’nın kız kardeşini Kingdom laboratuvarına götüren Sabine, kendisinin ölümüne yol açmış olabilir. Bu olayın, İlk Işıma’dan önce, Viper Valorant Protokolü’ne katılmadan önce yaşandığına inanılıyor, çünkü Sabine burada bir Kingdom çalışanı.

Valorant’ın Hikayesi Yansımalar ile Devam Etti

Valorant’ın hikayesi için yavaş anlatmayı tercih ettiklerini söyleyen Valorant Kreatif Direktörü David “KingKut” Nottingham, “Yansımalar” sinematiğinin yapım aşamasının baştan sona 9 ay sürdüğünün altını çizdi. Yani hikayeye dair Riot tarafından verilen yeni ipuçları için beklememiz gerekiyor. Ancak KingKut, Valorant’ın hikayesini sinematikler ve oyunun içine gizledikleri elemanlar dışında da anlatacaklarını söyledi. Bu durumda ilerleyen zamanlarda belki de Valorant ajanlarımızın dizisini izliyor oluruz!

Reddit üzerinden gerçekleşen soru cevap etkinliğine, Valorant subreddit’i altındaki “VALORANT Narrative Team, AMA on lore” başlığından ulaşabilirsiniz!

Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim
Anonim
1 yıl önce

kim o