1. Anasayfa
  2. Espor

Starix ; Valve, Koçlar ve Flusha’ya Yönelik Suçlamalarda Bulundu

Starix ; Valve, Koçlar ve Flusha’ya Yönelik Suçlamalarda Bulundu
Starix
0

Hileciler, hileler, hile üreticileri; Espor dünyasını her zaman rahatsız eden türler olmuş ve topluluk tarafından nefretle karşılanmıştır. Counter-Strike: Global Offensive rekabeçi tarihinde de pekçok kez profesyonel oyuncuların uygun prosedürler dahilinde yasaklandıklarını gördük. Bu tarz yasaklanmalara maruz kalan oyuncular, topluluk tarafından da kendilerine nefret duyulmuş ve acımasız tutumlarla karşılaşmılşardır. ( Starix ‘de bugün bu konuyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.)

Benzer bir şekilde bazı profesyonel Counter-Strike: Global Offensive oyuncuları diğer profesyonel oyuncuları elinde hiçbir delil niteliği olmayan iddialarla da hile kullandıkları hakkında bazı suçlamalar ile gündeme geliyor. Nitekim bu suçlamalar topluluk içerisinde kargaşaya sebebiyet veriyor.

İşte bugün de bu tarz bir durumla karşı karşıyayız ne yazık ki. Natus Vincere (Na’Vi) takımının eski efsanevi oyuncusu ve oyun içi lideri olan Sergey ‘starix’ Ischuk tarafından ortaya bir iddaa atıldı. Starix, Fnatic kadrosunda faaliyet gösteren ve hepimizin yakından tanıdığı Robin “flusha” Rönnquist ile Valve ‘nin iş birliği kurduğunu savunan bir iddia dile getirdi.

Starix, Valve ‘ın Flusha’nın LAN’da hile yaptığına dair kanıtlar bulduğunu, ancak böyle bir eylemin getireceği olumsuz tepki nedeniyle oyuncuyu cezalandırmamayı seçtiğini iddia etti. Vk.com‘daki bir gönderide Starix, Valve’ın Flusha’yı LAN’da hilelerle yakaladığını iddia ediyor. Ancak Flusha 2 major sahibi ve iddiasına göre Valve ‘ın iki kez Major şampiyonun hile kullandığını kabul etmek istemediği için oyuncuyu cezalandırmadı.

Flusha Hile İddialarıyla Yüzleşiyor

Starix ‘in dediğine göre Valve bu olayın üstünü örtüyor. Çünkü flusha, espor arenasında pekçok başarıya imza etmiş ve arkasında belli bir kitlesi olan bir oyuncu. Valve ‘a göre oyuncunun ceza alması espor dünyasına büyük bir zarar verecek ve oyunu öldürecek.

Starix iddialarını kanıtlar nitelikte herhangi gerçek bir delil sunmadı. Flusha yıllar boyunca çok sayıda hile iddiasıyla karşı karşıya olmasına rağmen oyuncunun herhangi bir yanlışı tespit edilmemiş ve hiçbir zaman ceza almamıştır.

Flusha konusuna değinmek bile istemiyorum aslında ama bence Valve hile bulgularına rastladı ama kabul etmek istemedi. O 2 major sahibiydi ve bu durum oyunun ve genele bağlarsak Valve ‘ın sonu olur.

Starix

Espor Talks kanalının sahibi Jake Lucky konu hakkında bir tweet paylaşarak tepkisini gösterdi.

“İyi bilinen eski CSGO koçu ve oyuncusu “Starix”, Valve ‘ın flusha ‘nın hile yaptığını imajını korumak için potansiyel olarak koruduğunu söylüyor. Bu ifadeyle ilgili bir kanıt yok ama Starix gibi biri sırf bunları söyleyerek itibarını ortaya koyuyor.”

Flusha 2015 yılında olağanüstü performansı nedeniyle pekçok oyuncu tarafından hileci yakıştırmaları ve hile kullandığına dair içi boş söylemlerle yüz yüze kaldı. Flusha, Olof “olofmeister” Kajbjer Gustafsson ve Freddy “KRIMZ” Johansson ile birlikte Fnatic ‘in Counter-Strike: Global Offensive rekabetçi arenasındaki hakimiyeti için çok önemli bir roldeydi.

Counter-Strike: Global Offensive sahnesinde Fnatic çağı olarak bilinen (Aralık 2014 – Mart 2016) bir aralık var. Bu döneme Fnatic çağı denmesinin nedeni ise başarılı İsveçli ekibin 26 turnuvanın 14 ‘ünü kazanmasıydı.

Starix ‘in flusha için dayattığı iddialar tamamen kanıtsız ve sadece içi boş bir takım demeçlere dayanıyor fakat topluluk içerisinde bir kargaşa oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Starix, Yasaklanan Koçlar ve Oyuncular İçin Daha Uzun Yasaklama Süresi Çağrısında Bulundu

Starix, koçların oyun içindeki bugları kendi lehine kullanarak bazı avantajlar elde etmesine karşı harekete geçmesini istedi.

https://esporgazetesi.com/turnuvadaki-3-koca-ceza-verildi/

Son zamanlarda ESL, sınırsız bir vizyon yeteneğine izin veren bir hatayı kötüye kullanmalarından dolayı üç koça ve takımlarına bazı yaptırımlar uyguladı.

Starix koçların suistimal ettiği bu oyun içi hatanın 2016 yılından beri olduğunu ve bunu bildiğini söyledi. Starix: “2016 ‘dan itibaren tüm maçları izleyelim ve bu oyun içi hatadan fayda sağlayan kim varsa kendilerine yasaklamalar verin.” çağrısında bulundu

Starix, oyuncuların turnuva organizatörleri tarafından verilen cezalardan muaf tutulmaması gerektiğine olan inancını vurgulamak için yola koyuldu:

Eğer onlar bu hatayı sahip oldukları amaçlar doğrultusunda şahsen kullandılarsa o zaman evet, cezalandırılmayı hakettiler. Yani oyuncular koçlarını dinledir ve buna göre karar verdiler. O halde neden sadece koçlar cezalandırılıyor ?

Starix

Starix, birkaç CS:GO profesyonel oyuncusunun da bu koçluk hatasından haberdar olduğunu ve oyunlarında bir avantaj sağlamak için koçtan gelen bilgileri kullandığını belirtiyor.

Yılın başlarında Hard Legion takımı Natus Vincere ‘i ESL One Road to Rio turnuvasından elemişti. Takımın incisi S1mple, Hard Legion ‘un Na’Vi ‘i mağlup etmek için kullandığı metod karşısında hayal kırıklığı duyduğunu ifade etmişti.

Oyuncuların bu koçluk hatasıyla ilgili kesin kanıtları olmadan, onlara herhangi bir ceza vermek oldukça zor. İşler böyle yürüseydi ne kaotik bir sektör olurdu öyle değil mi ? Esports Integrity Coalition (ESIC), konu hakkındaki yetersiz kanıt nedeniyle oyuncuları suç ortaklığından temize çıkardı. Fakat takım koçu MechanoGun, ESL One Road to Rio turnuvasında 3 maçta toplam 6 haritada kullanmış olduğu oyun içi hatadan (bug) dolayı cezalandırıldı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments