1. Anasayfa
  2. Espor

TSM, Rekor Bir Ücretle Sponsorluk İmzaladı!

TSM, Rekor Bir Ücretle Sponsorluk İmzaladı!
0

Esporun köklü isimlerinden Team SoloMid, Hong Kong merkezli kripto para borsası şirketi FTX ile sponsorluk anlaşması imzaladı. FTX, TSM‘in isim hakkını 10 yıllık bir süre için tam tamına 210 Milyon Amerikan Doları karşılığında satın aldı.

New York Times’ın haberine göre yıllık 21 milyon dolarlık ödeme, şirketlerin son yıllarda geleneksel spor takımlarıyla isimlerini stadyumlara ve arenalara iliştirmek için yaptıkları birçok anlaşmadan daha büyük. Bu sebeple anlaşma, espor dünyasının yanı sıra tüm spor dünyasında büyük bir yankı bıraktı.

TSM’ye ilk Uyarı Riot Games’ten!

Her ne kadar espor takım ve organizasyonlarının böyle yüklü miktarda sponsorluk alması esporun gelişimi açısından önemli olsa da bu anlaşmada bir takım pürüzler bulunuyor. League of Legends, VALORANT, PUBG, Fortnite, Rainbow Six: Siege gibi birçok oyunda faaliyet gösteren TSM’e bu sponsorluk anlaşması bazında ilk uyarı Riot Games cephesinden geldi. Riot Games Kuzey Amerika ve Okyanusya Espor Başkanı Chris Greeley, Dot Esports muhabiri Jacob Wolf’a verdiği röportajda sponsorluk hakkında şu sözleri söyledi:

“TSM ve FTX arasındaki sponsorluk LCS sponsorluk kurallarını ihlal etmiyor fakat kripto borsaları aktivasyon kısıtlamaları taşıyan bir sponsorluk kategorisine giriyor. Sonuç olarak, TSM’nin yeni adlandırma kuralı ve TSM formalarındaki FTX marka yerleşimi, Kuzey Amerika’daki LCS veya diğer Riot Games esporları için geçerli olmayacak.”

Bu durum hakkında açıklama yapan FTX İcra Kurulu Başkanı (CEO) Andy Dinh, Riot Games organizasyonları için resmi maçlarda ve formalarda FTX ismini kullanamasalar da içerik, sosyal, live-streaming ve yüz yüze etkinliklerde FTX‘in hem LCS hem de VALORANT için kendilerine sponsor olacaklarını söyledi.

TSM: Andy Dinh

Riot Games, şu anda Kuzey Amerika’da LCS ve VALORANT kuruluşlarının, yetişkinlere yönelik eğlence endüstrisi, kumar, bahis ve kripto para şirketleri ile olan sponsorluklarını kısıtlıyor. Fakat bu yapılan sponsorluk anlaşmasının son olmayacağını göz önünde bulundurursak birçok takımın bu tip sponsorluk anlaşmalarına daha açık bir konuma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. İlerleyen zamanlarda Riot Games Kuzey Amerika’da bir takım kural değişikliklerine gidebilir.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments