1. Anasayfa
  2. VALORANT

Team Liquid: IGL Olmadan VALORANT!

Team Liquid: IGL Olmadan VALORANT!
0

EMEA temsilcisi olarak VCT Masters 2 Reykjavik’e katılan Team Liquid birçok yönüyle dikkat çekici bir takım! Kadrosunda tecrübeli yıldız Adil “ScreaM” Benrlitom ve genç yetenek Elias “Jamppi” Olkkonen gibi etkili isimleri barındıran takım, turnuvanın favorilerinden biri olarak görülüyor.

Takımın IGL olmadan oynadığını açıklayan Team Liquid’in yıldız oyuncusu “ScreaM”, takımın başarılı olması için herhangi bir IGL’e gerek olmadığını söylemişti.

Belki henüz IGL tabirine hakim olmayanlar için In-game Leader, kısaca IGL, takım içindeki iletişimi sağlayan lidere verilen roldür. Takım liderliğini üstlenen ve gerektiği yerde, gereken kararı ya da bir motivasyon konuşmasını yapacak kişidir. VALORANT gibi FPS (First Person Shooter) oyunlarında, takımı bir arada ve uyum içerisinde tutmak, takımın faydası adına gereken talimatları çekinmeden vermek ve belki de en önemlisi takımın maç içerisinde motivasyonunu sağlamak IGL’in görevidir.

Team Liquid’in sis oyuncusu Travis “L1NK” Mendoza, KRÜ Esports maçı sonrası verdiği röportaj’da, takımın IGL olmadan nasıl oynayabildiğini anlattı. “L1NK” verdiği röportajda “Eğer IGL olmadan oynayacaksanız herkesin iletişimi gerçekten anahtar rolünde. Herkesi ve her şeyi düşünmesi gereken büyük bir beyinden ziyade, herkes %20 oranında çalışarak çözümler sunuyor.” dedi.

Beklenmedik bir şekilde kaybedilen Version1 eşleşmesinden sonra takımın lidere ihtiyaç duyup duymadığı sorgulanmaya başlamıştı. Fakat KRÜ Esports’a ve ardından Team Vikings’e karşı el vermeden 2-0’lık skorla alınan Team Liquid’i rahatlatmış olmalı. Bakalım bu alışılagelmiş oyun tarzını yıkıp farklı bir tarz deneyen EMEA temsilcisi Team Liquid bir diğer EMEA temsilcisi olan Fnatic karşısında neler yapabilecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments