1. Anasayfa
  2. Diğer

Twitch Trump’ın Kanalını Askıya Aldı

Twitch Trump’ın Kanalını Askıya Aldı
0

Amazon’un yayın platformu Twitch, destekçileri tarafından Capitol Hill’e yapılan saldırının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitch kanalını süresiz olarak devre dışı bıraktı.

Twitter ve Facebook, Trump‘a kalıcı bir yasak verdi ve Trump’ı sosyal medya platformlarından kısa bir süre uzaklaştırdılar.

Twitch olan gündemi takip etti, onu platformlarından süresiz olarak yasakladı ve böylece milyonlarca destekçisine canlı yayınlar aracılığıyla ulaşmasını engelledi çünkü Twitch platformlarının “daha fazla şiddeti kışkırtmak için kullanılmasını” bu şekilde engelleyebileceklerine inanıyor.

Twitch CNN‘e yaptığı açıklamada, “Capitol’e dün yapılan şok edici saldırının ışığında, Başkan Trump’ın Twitch kanalını devre dışı bıraktık” dedi.

Mevcut olağanüstü koşullar ve Başkan’ın kışkırtıcı söylemi göz önüne alındığında, bunun topluluğumuzu korumak ve Twitch’in daha fazla şiddeti kışkırtmak için kullanılmasını önlemek için gerekli bir adım olduğuna inanıyoruz.

Haberi olmayanlar için ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 siyasi yarışının sonraki etkilerini tersine çevirmeye yönelik ısrarlı çabaları, Kongre‘nin Joe Biden’ın resmi başarısını onaylamak için toplanmasıyla birlikte, destekçilerinden oluşan donanımlı silahlı bir kalabalık Capitol Hill’e saldırdığında, bir kadının ciddi şekilde vurulmasına neden oldu.

Mark Zuckerberg, Trump‘ı Facebook ve Instagram‘dan “barışçıl güç aktarımı tamamlanana kadar en az iki hafta süreyle” yasakladı. Diğer platformların bu adımı aynı şeyi takip etmesini sağladı.

Diğer birkaç sosyal / eğlence medya platformu, Twitch‘in ayak izlerini takip etti ve Trump‘ın platformları aracılığıyla destekçilerine ulaşmasına izin vermedi çünkü Capitol Hill‘deki protestocuları biraz soğutmaya yardımcı oldu.

https://esporgazetesi.com/mibrde-ikinci-yaprak-dokumu-yasaniyor/
MIBR
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments