1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Fnatic’i Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Fnatic’i Tanıyalım
0

Londra, İngiltere merkezli profesyonel Espor organizasyonu Fnatic, 23 Temmuz 2004’te Sam Mathews ve Anne Mathews tarafından kuruldu. 17 yıldır sektörünün önde gelen isimlerinden olan organizasyonun kuruluş hikayesi şu şekilde: Kendisi de video oyunlarına meraklı olan 18 yaşındaki Sam Matthews, sonradan sahte olduğu anlaşılan ve 1 milyon dolarlık ödül havuzuna sahip olduğu zannedilen “Enemy Territory” turnuvası için sektörün en iyi oyuncularından oluşan bir takım kurmak istedi. Bu nedenle arabasını satan Mathews, edindiği para ile oyuncuları takıma katılmayı ikna etti ve organizasyonun kuruluşu yönünde ilk adımları attı. Sam’e arabasına ne olduğunu soran annesi Anne Mathews ise, oğlunun kişisel atılımını öğrendiğinde ona destek olmak istedi, ve maddi olarak Sam’e yardım etti. Böylece Fnatic, 2004 yılında Sam ve Anne ortaklığında kurulmuş oldu.

Organizasyonun birçok rekabetçi oyunda aktif takımları bulunuyor: Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA, League of Legends, Rainbow Six Siege. Organizasyonun en önemli başarılarından biri, 2011’de düzenlenen, ilk League of Legends Dünya Şampiyonası’nı kazanmış olmaları. Ayrıca takımın yıllar içerisindeki başarısı, kendilerine birçok büyük sponsor da getirdi: AMD, Monster Energy, BMW, Kaspersky gibi.

Organizasyonun VALORANT rekabetçi sahnesine çıkışı ise, 3 Şubat 2021’de SUMN FC kadrosunu alması ile gerçekleşti. Kadroyu organizasyona dahil etmelerinden 5 gün sonra ise, acob “mini” Harris takıma koç olarak alındı. Takım, orijinal oyuncu kadrosunda sadece iki kere değişikliğe gitti. VCT 2021: Avrupa 2. Aşama Challengers 1 Açık Elemeleri’ndeki başarısızlığın ardından, 2 ve 3 Nisan 2021’de Kostas “tsack” Theodoropoulos’u ve Muhammad “Moe40” Hariff’i artarda yedeğe çeken takım, sonraki hafta da ikilinin anlaşmalarını feshetti. tsack NoPoaching takımına transfer olurken Moe40 ise Excel Esports bünyesine dahil oldu. Böylece orijinal SUMN FC kadrosundan sadece Jake “Boaster” Howlett, Domagoj “Doma” Fancev ve James “Mistic” Orfila kalmış oldu.

8 Nisan 2021’de ise organizasyon, kadrodaki boşlukları Nikita “Derke” Sirmitev ve Martin “Magnum” Peňkov ile doldurdu ve şu anki bildiğimiz Fnatic kadrosu kurulmuş oldu. Yeni kadro, transferler yapıldıktan 4 gün sonra VCT 2021: Avrupa 2. Aşama Challengers 2 Açık Elemeleri’ne çıktı, ve kısa sürede büyük bir başarı elde ederek ana etkinliğe katılmaya hak kazandı. Yeni kadro, ana etkinlik olan VCT 2021: Avrupa 2. Aşama Challengers 2‘de şampiyon oldu ve Derke, turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçildi. Böylece takım, Masters Reykjavík’e katılmaya da hak kazanmış oldu.

Ayrıca organizasyon, 6 Ağustos’ta Magnum’un sözleşmesinin 2024’e kadar uzatıldığını duyurdu ve bu, VALORANT’ın kamuoyuna duyurulan en uzun sözleşmeleri arasına girdi.

Fnatic’in VALORANT’taki Diğer Başarıları

  • VCT 2021: Avrupa 2. Aşama Challengers 2 birinciliği
  • VCT 2021: 2. Aşama Masters – Reykjavík ikinciliği
  • VCT 2021: Avrupa 3. Aşama Challengers 2 üçüncülüğü
  • LVP – Rising Series #3 Açık Elemeleri 1-8.ciliği

Fnatic’in VALORANT Champions Macerası

Fnatic, aslında VCT 2021 sezonu boyunca, sadece Masters 2 – Reykjavík’ten puan alabildi. Ancak aldığı bu 350 puan sayesinde, 2. Aşama’da sıralamanın en üstüne yerleşmeyi başardı. 3. Aşama’da kendini gösteremeyen takım, Masters 3 – Berlin’e gitmeye hak kazanamadı. Ancak şansı yaver giden organizasyon için, Gambit Esports’un şampiyon olarak Champions’u garantilemesi, ve Berlin’e katılmaya hak kazanan G2 Esports’un da turunuvayı 3-4. sırada bitirmesi ile 325 puanda kalması sonucu takım, dolaylı olarak Champions’a katılmaya hak kazandı.

Fnatic Kadrosu Kimlerden Oluşuyor?

  • united kingdom flag Jake “Boaster” Howlett (IGL)
  • croatia flag Domagoj “Doma” Fancev
  • united kingdom flag James “Mistic” Orfila
  • finland flag Nikita “Derke” Sirmitev
  • czech republic flag Martin “Magnum” Peňkov
  • united kingdom flag Jacob “mini” Harris (Koç)
  • usa flag Martin “Anderzz” Schelasin (Stratejik Koç)

1-12 Aralık tarihleri arasında Berlin’de oynanacak, 1,000,000$’lık ödül havuzuna sahip VALORANT’ın yıl sonu turnuvası VALORANT Champions’ta Fnatic’in ilk rakibi, Amarike bölgesinden Cloud9 Blue olacak. D grubunda oynanacak maçın, 2 Aralık 2021, gece 02:00’de oynanması bekleniyor. D grubundaki diğer takımlar ise Güney Kore takımı Vision Strikers ve Güneydoğu Asya bölgesinden FULL SENSE.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments