1. Anasayfa
  2. Espor

Valorant Game Changers Programı Duyuruldu

Valorant Game Changers Programı Duyuruldu
valorant game changers
0

Riot Games, Valorant espor etkinliklerinde kadınların ve diğer cinsiyetlerin teşhir ve temsil edilmesi için tasarlanan Valorant Champions Tour Game Changers programının lansmanını duyurdu.

Valorant Game Changers girişimi Mart ayında başlayacak ve ilk ev sahibi Kuzey Amerika olacak. Program, yalnızca kadınlar ve rekabetçi topluluktaki marjinal cinsiyetler için bir dizi turnuva içerecek.

Valorant, VCT Game Changers ile emsal teşkil ediyor

Valorant Game Changers Series, Valorant’ın rekabetçi alanına diğer cinsiyetlerin katılımını teşvik etmek için; bir VCT Game Changers Academy girişimine de eşlik edecek. Bu, kadınların e-spor dünyasını daha yakından tanımasına yardımcı olacak ve daha fazlasını katılmaya teşvik edecek.

Game Changers programı, iki temel girişiminden; VCT Game Changers Series ve VCT Game Changers Academy’den oluşacak. VCT Game Changers Series 2021 yılı boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleşecek bir dizi üst düzey turnuvadan oluşacak ve ölçeğinde geçen yılın Ignition Series turnuvalarına benzer olacak.

Programın ikinci bölümü olan VCT Game Changers Academy, aylık turnuvalar oluşturarak; oyunculara yarı profesyonel ve daha alt seviyede rekabet etme fırsatı verecek. Akademi etkinlikleri, Valorant’ın en büyük topluluklarından biri olan Galorants* ile ortaklaşa düzenlenecek.

*Galorants – Tamamen kadın Valorant oyuncularından oluşan bir discord topluluğudur.

Cloud9
Dünyadaki ilk kadın Valorant takımı. – Cloud9 White

Kadınlar genellikle oyun içinde genellikle ayrımcılık unsurları ile karşı karşıya kalıyor. Bu ayrıca geliştiricilerin de bir süredir üzerinde çalıştığı bir şey. Neden olunan her türlü tacizi en aza indirmek için; sesli iletişim ve sesli sohbet seçenekleri üzerinde duruyorlar. Valorant yapımcıları rakamlardan ve geçen yıl “For the Women Summer Showdown”ın aldığı destekten oldukça etkilendiler. Riot ödül havuzunu güçlendirmeye ve turnuvayı daha da büyütmeye çalışırken; görünüşe göre Game Changers programı ile daha bunu daha yüksek bir seviyeye taşımak istiyorlar.

Valorant’ın Yapımcısı Anna Donlon, Game Changers Initiative hakkında şunları söyledi:

“Valorant için gelişen rekabetçi bir sahne inşa etmek istiyorsak, ki bunu yapıyoruz, oyuncuların birlikte güvenle rekabet edebileceği topluluklar oluşturmalıyız. Game Changers’in bu konuda bir sonraki önemli adım olduğunu düşünüyor Mart ayında başlayacak olan bu programı görmek için sabırsızlanıyoruz. Kendimizi, Valorant’ta hak ettiğiniz bir sosyal deneyimi yaratmaya adadık ve bu hedef üzerinde birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments