1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Geliştiricisi, Raze’in Ultisindeki Hatadan Bahsetti

Valorant Geliştiricisi, Raze’in Ultisindeki Hatadan Bahsetti
0

Cloud9’nın Valorant kadın takımı C9White oyuncusu meL, Raze’in ultisinin hatalı olduğu bir klip yayınladı. Oyuncunun yayını sırasında yaşanan olayda, Raze ultisi üstüne gelen bir oyuncu hiçbir hasar almıyor. Normalde böyle bir vuruş rakibi anında öldürür ancak hata bunun olmasına engel oluyor ve bu oyun için oldukça büyük bir hata aslında.

meL, tweetin devamında bu hata ile daha önce de karşılaştığını, ancak hiçbirinin bu kadar bariz olmadığını belirtti. Valorant geliştiricilerinden Riot Nu ise hatayı detaylıca anlattı ve nasıl bir çözüm yolu izleyeceklerini söyledi.

Riot Nu, Valorant’ta gerçek patlama simülasyonları oluşturmaktansa bunları tahmini olarak gerçek hayattan uyarladıklarını söyledi. Valorant’taki patlamalar ve bunlardan alınan hasarlar, iç ve dış yarıçaplara göre hesaplanıyor. Eğer bir oyuncu iç çemberin içindeyse tam hasar alıyor. Eğer iç ve dış yarıçap arası bir yerdeyse de aldığı hasar merkez noktadan olan uzaklığı arttıkça azalıyor.

Patlamalarda kullanılan başka bir mekanik ise karşı oyuncunun patlamanın merkezinde görünüp görünmediğinin kontrolü. Bu mekaniğin nedeni, patlamaların duvar arkasından hasar vermemesi. Ancak görünme kontolü bazı dar alanlarda tam çalışmıyor. Oyuncu ultinin ortasında kalıyor olsa bile önünde bir bariyer varmışçasına hasardan korunuyor.

Hatanın biran önce kaldırılmasını isteyen oyuncular, taleplerini Riot’a iletti. Umarız hiç kimse, bu sinir bozucu hata ile karşılaşmaz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments