1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT Masters Berlin 1. Gün Sonuçları

VCT Masters Berlin 1. Gün Sonuçları
0

VCT 3. Aşama Masters Berlin turnuvası, tüm heyecanı ile başladı! Toplamda 4 grubun olduğu turnuvada 10 Eylül tarihinde 3 grup maçı gerçekleşti. Kazananın sene sonunda yapılacak olan Valorant Şampiyonlar Turu’na katılmaya hak kazanacağı turnuvanın sonuçları haberimizin devamında.

Bu reklam alanını aktif et!

A Grubu: SuperMassive Blaze 0 – 2 Acend

Karşılaşmanın ilk haritası, Acend’in tercihi ile Bind oldu. İlk yarıda SuperMassive Blaze’e büyük üstünlük kuran Acend, atak oynadığı tarafı 10-2 önde bitirdi. İkinci yarıda da SMB’ye oynama şansı vermeyen Acend, ilk maçı 13-5 kazandı. Maçın en skorer oyuncusu, 22 kill 5 asist ve 318’lik ortalama çatışma skoru ile Sage oynayan Mehmet Yağız “cNed” İpek oldu.

İkinci harita, SuperMassive Blaze’in seçimi Ascent oldu. Üst üste alınan skorlar ile ilerleyen ilk yarıda comeback atan SMB, durumu 5-0’dan 5-7’ye getirmeyi başardı. Ancak ikinci yarıda sadece 2 skor alabilen SMB, 13-9 mağlup oldu ve kaybedenler grubunda düştü. Maçın en skoreri, 21 kill ile Jett oynayan cNed oldu.

C Grubu: 100 Thieves 2 – 0 Havan Liberty

Karşılaşmanın ilk haritası, 100 Thieves’in seçimi ile Ascent’te oynandı. İlk yarı Brezilyalı rakibi Havan Liberty’e 9-3’lük büyük bir üstünlük kuran 100T, ikinci yarıda da el kaybetmeyerek maçı 13-3 kazandı. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, 16 kill ve 5 asist ile Skye oynayan Ethan “Ethan” Arnold oldu.

Havan Liberty’nin tercihi ile ikinci karşılaşma Icebox haritasında gerçekleşti. İlk yarıya yine önde başlayan 100 Thieves, 8-4’lük bir skorla ikinci yarıya girdi. İkinci yarıda durumu 8-6’ya getiren Havan Liberty, 100T’nin üst üste aldığı eller ile 13-6 mağlup oldu ve kaybedenler grubuna düştü. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, Reyna ile 22 kill ve 2 asist alan Peter “Asuna” Mazuryk oldu.

D Grubu: G2 Esports 2 – 1 F4Q

Bren Esports’un vize sorunları ile turnuva dışı kalmasından dolayı, D grubu maçları, diğer grupların aksine çift eleme sistemi ile oynanmıyor. Toplamda 3 takımın kaldığı D grubu maçları puan sistemi üzerinden devam ediyor. Bu sistemde, her takım birbiriyle iki kere oynayacak, yani her takım grup aşamasında 4 karşılaşmaya çıkacak.

Bu karşılaşmaların ilki olan G2 – F4Q arasındaki karşılaşmada il harita, G2’nun seçimi Ascent oldu. İlk yarıda rakibine karşı büyük üstünlük kuran G2, ikinci yarıya 11-1’lik bir skor ile girdi. İkinci yarının başında F4Q, 4 sayılık bir seri yakalasa da, maç 13-5 G2 lehine bitti. Maçın en skoreri, 18 kill ve 1 asist ile Jett oynayan Cista “keloqz” Wassim oldu.

Kendi haritası Bind’da F4Q, ilk yarıyı 8-4 önde bitirdi. Daha çekişmeli geçen ikinci yarıda G2 maçı 11-8’e getirmeyi başarsa da 13-9 mağlup oldu. Maçın en skoreri, 22 kill 7 asist ile Skye oynayan, Güney Kore takımı F4Q’dan Yoo “fiveK” Sung-min oldu.

G2 Esports, kendi haritası Haven’a 7-5 önde başladı. İkinci yarıda da üstünlüğünü korumayı başaran G2 Esports, 13-8 galip geldi. Maçın en skoreri, 24 kill ve 2 asist ile keloqz oldu. Maçın sonucunda G2 +9 averaj puanına sahip olurken F4Q turnuvaya -9 ile başlamış oldu.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments