1. Anasayfa
  2. LoL

100 Thieves, Tarihinde İlk Kez LCS Şampiyonu Oldu!

100 Thieves, Tarihinde İlk Kez LCS Şampiyonu Oldu!
0

Avrupa’nın ardından bir sevindirici haber de Kuzey Amerikan geldi. Türk ormancı Can “Closer” Çelik’in forma giydiği 100 Thieves takımı, dün oynanan 2021 LCS Championship finalinin ardından LCS şampiyonu oldu. Finalde ligin köklü ekiplerinden Team Liquid‘i 3-0’lık net skorla geçen 100T, tarihinde ilk LCS şampiyonu oldu.

100 Thieves İçin Muazzam Bir Mevsim!

Tarihinin en iyi mevsimlerinden birini yaşayan 100 Thieves, çok iyi bir lig aşaması geçirdi. Bu mevsim ligde en çok galibiyet alan iki takımdan biri olmayı başaran 100T, normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Closer ise normal sezonda 9 maçta en değerli oyuncu seçildi. 100 Thieves, 2021 yılında 45 maçta 29 galibiyet aldı.

Ligi ikinci sırada tamamaldığı için LCS Championship’e yarı finalden başlama hakkını elde eden 100 Thieves, çıktığı ilk karşılaşmadan galip ayrılara üst grup finaline yükseldi. Burada rakibi Team Liquid‘e 3-2 yenilen 100T, alt gruba düştü.

Geçtiğimiz hafta TSM‘i mağlup ederek alt grup finaline yükselen ve 2021 Dünya Şampiyonası‘na gitmeyi garantileyen son şampiyon Cloud9, alt grup finalinde 100 Thieves’ın rakibi oldu. 3-1 yenilmekten kurtulamayan Cloud9, 2021 LCS Championship’i üçüncü sırada tamamladı. Cloud9, $30,000 ödül alırken, Worlds 2021’e de ön eleme aşamasından dahil olacak.

100 Thieves ise bu galibiyetle beraber, tarihinde ikinci kez LCS finaline yükseldi ve 2021 Dünya Şampiyonası’na grup aşamasından başlamayı garantilemiş oldu.

Beklenen Final: Team Liquid-100 Thieves

LCS Şampiyonu

Ligin köklü ismi Team Liquid, bu mevsimin dominant ismi 100 Thieves. Her iki takım da LCS kupası için Vadi’de yerlerini aldı. LCS yorumcularının tahminleri, seriyi Team Liquid’in kazanacağı yönündeydi.

Fakat işler tam tersi yönünde ilerledi. 5 maçlık final serisini 100 Thieves üç maçta bitirmeyi başardı. 3-0’lık net skorun sonucunda 100 Thieves tarihinde ilk kez LCS şampiyonu oldu.

100 Thieves’ın ilk kez şampiyon olmasının yanında bir de Closer faktörü geceyi bizler için muazzam kıldı. Temsilcimiz, gururumuz Closer gösterdiği muhteşem ve hatasız performansı ile hem gecenin ismi oldu hem de serinin en değerli oyuncusu oldu. Kuzey Amerika’da herkesin konuştuğu isim olmayı başaran Closer, LCS Championship’de en iyi oyuncu seçildi.

Mevsim boyunca ve özellikle de final maçında gösterdiği performans ile göğsümüzü kabartan Closer, Armut‘la beraber Worlds’e birinci torbadan giriş yapacak. 100 Thieves ise LCS şampiyonluğu ile beraber $100,000 ödülü de kasasına ekledi.

LCS Şampiyonu Armut ve Closer’a Tebrik Yağmuru!

Aynı gün içerisinde hem LEC hem de LCS şampiyonluğu kazanarak bizleri gururlandıran eski takım arkadaşları Armut ve Closer’a sosyal medyadan tebrik mesajları yağmur gibi yağdı.

İşte o mesajalrdan birkaçı:

Bizler de Espor Gazetesi ailesi olarak, bizleri gittikleri liglerde gururlandıran, isimlerinden sık sık söz ettiren Armut ve Closer‘ı bu şampiyonluklarından dolayı kutluyor ve başarılarının daimi olmasını diliyoruz. Türk esporunun şimdiden efsaneleşen bu iki ismine 2021 Dünya Şampiyonası‘nda başarılar diliyoruz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments