1. Anasayfa
  2. Twitch

Bit Scam Skandalı Meclise Taşınıyor!

Bit Scam Skandalı Meclise Taşınıyor!
0

Sanal alemin en büyük skandalı olmaya aday olan “Bit Scam Skandalı“, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin gündemine alındı. Türkiye’de sanal ortamda yaşanan en büyük kara para aklama olayı olan Bit Scam Skandalı’na karışan isimler hakkında ağır yaptırımlar gelmesi bekleniyor. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bugün TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştüğünü ve kendisine bu olayın mecliste ilgili komisyona iletildiğini duyurdu. Konu hakkında siyasilerden açıklamalar gelirken, konuya emniyet güçleri de el attı.

10 Milyon Doları Aşan Büyük Bir Vurgun “Bit Scam Skandalı”

Çalıntı kredi kartlarını yasal paraya dönüştürmek için Twitch üzerinde yayın yapan kişilerle anlaşma sağlayarak bu işi yürüten organize suç örgütünün kazandığı para dudak uçuklatan cinsten. Bir Twitter kullanıcısının Twitch Türkiye’de en çok izlenen ve tanınan 2400 yayıncı üzerinde yaptığı analizle ortaya çıkardığı meblağ yaklaşık 10 milyon dolar. Bu işe yeni başlamış ya da adı sanı duyulmamış küçük çaplı yayıncıların da bu işe karıştığı biliniyor. Bu organize suç örgütünün bit scam yöntemi ile 10 milyon doları aşan kara parayı akladığı tahmin ediliyor.

Emniyet Güçleri De Konuya El Attı

Bit Scam Skandalı‘nın nasıl yürüdüğünü, kimlerin bu olaya nasıl karıştığını anlatan, #temizTwitch hareketini başlatan ünlü yayıncı Ahmet “Jahrein” Sonuç, dün ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. Konu hakkında bilgisine ve yardımlarına başvurulmak üzere ifadeye çağrılan Jahrein durumu şu tweeti anlattı:

https://twitter.com/jahreindota/status/1455274139674161160

Siyasiler De Bu Skandala Sessiz Kalmadı!

Son günlerde sosyal medyada yoğun bir şekilde gündem olan Bit Scam Skandalı‘na siyasiler de sessiz kalmadı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu konuyu sıkı takibe almış durumda. Konuyla ilgili bir dizi tweetler atan Gürsel Tekin’in bazı tweetleri şu şekilde:

Konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu’na taşınmasını isteyen Tekin, meclis başkanlığına da bir soru önergesi verdi. Kısa bir süre içerisinde konu meclis gündemine alındı ve ilgili komisyon tarafından görüşülmeye başlandı. İlerleyen günlerde bu konunun gerekli yargı mercilerine taşınması ve soruşturma başlatılması bekleniyor.

Ekim ayının sonlarına doğru FATF (Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü), Türkiye’yi kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için gri listeye almıştı.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments