1. Anasayfa
  2. CS:GO

CS:GO Source 2 Projesi İptal Edildi

CS:GO Source 2 Projesi İptal Edildi
0

CS:GO hayranlarının ve oyuncularının arasında geçen en ilginç ve heyecan verici tartışma konularından biri şüphesiz CS:GO Source 2 projesidir.

Bundan birkaç ay önce CS:GO Source 2’nin çıkış tarihi sızdırılmıştı. Fakat şu an bu projenin öngörülebilir yakın bir tarihte tamamlanamayacağı ortaya çıktı.

Valve Haber Ağı bünyesinde bulunan ve Valve ile ilişkili durumları medyaya sızdıran Tyler McVicker, Valve’in söz konusu projeyi iptal ettiğini iddia ediyor. Tyler McVicker ‘in son canlı yayınında bir kişi, Tyler McVicker ‘a Source 2 hakkında bir soru yöneltti. McVicker bu konuyla ilgili bir video hazırlamak istediğini söylediyse de canlı yayında konunun üzerinden konuşmaya devam etti.

Tyler McVicker : “Gerçekleşmiyor !!!” diye ilan etti ve devam etti, “Bir toplantı vardı ve bir karara vardılar. Çünkü bu çok işe yarıyor. Şimdi olduğu gibi Source 2 gerçekleşmiyor” sözlerini kaydetti.


Ayrıca bu durumun arkasındaki mantığı da anlattı.

Valve CS:GO Source 2 Projesini Neden İptal Etti ?

Tyler McVicker, iki yıldan fazla bir süredir Source 2‘de çalışan bir CS:GO yapısı olduğunu iddia ediyor. Sorunun oyunda olmayıp topluluk içeriğiyle alakalı olduğunu da ekliyor.

Ona göre, ” Büyük bir topluluk kütüphanesinin içeriğinin kolayca oynatılabilmesi ve taşınabilmesini” basitçe sağlayabilecek hiçbir uygun yol yok.

Bu durum proje için büyük bir engel olmuş olmalı ki CS:GO Source 2 projesi terkedilmiş.

cs go source 2

Son Dota 2 güncellemesinde bulunan CS:GO Source 2 kodunun, Smoke Granede sorununu çözebileceği söyleniyor.

Dota2 ‘ye en son gelen güncellemede bulunan Source 2 kodları ile Smoke sorununun çözülebileceğini söyleyen tweet.

Peki ya Source 2 İleriki Süreçte Gelecek mi ?

Tyler ‘a göre şu an itibariyle, topluluk içeriğinin Source2 ‘ ye nasıl uygun bir şekilde taşınabileceğini bilmedikleri için proje tamamen rafa kaldırılmış durumda.

Ancak soruna uygulanması kolay bir çözüm bulmaları durumunda projeyi tekrar hayata geçireceklerini ekledi.

CS:GO Workshop içeriği, binlerce özel hayran ve yaratıcı topluluk üyesi tarafından oluşturulan CS:GO topluluğunun kalbidir, bu nedenle yeni bir motor uğruna bunları reddetmek istememeleri tamamen mantıklıdır.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments