1. Anasayfa
  2. CS:GO

Eternal Fire’ın 5. Oyuncusu Belli Oluyor Mu?

Eternal Fire’ın 5. Oyuncusu Belli Oluyor Mu?
0

Türk CS:GO‘sunun yıldız isimlerini bir araya getirip bir “rüya takım” hedefiyle kurulan Eternal Fire‘ın beşinci oyuncusu sürpriz bir şekilde Ürdünlü Issa “ISSAA” Murad olarak açıklanmıştı. Topluluğun beklentisi beş oyuncunun tamamının da Türk olması olunca eleştiriler kaçınılmaz oldu.

Takımın ilk sızdırılan kadrosunda ismi geçen Yasin “xfl0ud” Koç ve Sangal Esports forması giyen Space Soldiers‘ın kadrosunda da yer almış olan Ahmet “paz” Karahoca, beşinci oyuncu olarak beklenen isimler arasındaydı. Fakat Eternal Fire yoluna ISSAA ile devam edeceğini duyurdu. Takımda tek bir yabancı oyuncu olması iletişim dilinin İngilizce olmasına sebep olduğu için Eternal Fire destekçilerinden bir hayli tepki gördü. Fakat takımın üst düzey isimleri ISSAA‘nın Türkçe dersleri aldığını dile getirdi.

Space Soldiers‘tan bu yana Türk takımlarının CS:GO arenasında herhangi bir başarısının olmaması ve bu yıldız isimlerin tek bir çatı altında bir araya gelmesi topluluktaki beklentiyi çok üst noktaya çıkardı. Fakat Eternal Fire bu bekleneni uzun süre veremedi. Katıldığı birçok turnuvadan istediğini alamadan dönen takım son olarak IEM: Winter 2021 – Avrupa Açık Elemeleri’nin son maçında FunPlus Phoenix‘e 2-1 mağlup oldu.

Bu mağlubiyetin ardından takımda süpriz bir gelişme yaşandı.

Takımın kurucu ortaklarından ve IGL rolünü üstlenen İsmailсan “XANTARES” Dörtkardeş bu ayrılığın ardından şu açıklamayı yaptı:

“Bir gün öncesinde alınmış olan bir karar o yüzden hersey tamamen bizede süpriz oldu hepimiz karma karışık ve kötü hissediyoruz ama düzeliceğiz”

Eternal Fire 5. Oyuncu Sorunu

ISSAA‘nın takımda ayrıldığı gün Eternal Fire‘ın Pinnacle Fall Series #2 turnuvasında maçı vardı. Takım SKADE maçına Nordavind forması giyen Sabit “mirbit” Çoktaşar ile çıktı. Bu maçı ve ardından çıktıkları SAW maçını kaybeden takım bir sonraki maçları için “uygun kadro oluşturamadıkları” sebebiyle hükmen mağlup sayıldı. Takımdaki beşinci oyuncu krizi sürerken bugün gündeme bomba gibi bir bilgi düştü. DreamHack Open November 2021‘in Kapalı Elemeleri’ne davet alan takımın ESEA‘nın sitesinde aktif kadrosunda beşinci oyuncu olarak Yasin “xfl0ud” Koç yer alıyor. xfl0ud, takım kurulduktan sonra kadroda yer alacağı ile ilgili yaptığı açıklamalarla uzun süre gündem olmuştu.

https://www.esporgazetesi.com/xfl0uddan-eternal-fire-hakkinda-aciklama-geldi/

Eternal Fire kanadından henüz resmi bir açıklama gelmediği için xfl0ud transferi hakkında bir şey söylemek söz konusu değil. Fakat xfl0ud’un bu rüya takımdaki beşinci oyuncu olduğu takım kurulmadan önce bile konuşulan bir gerçekti.

xfl0ud Kimdir?

Eternal Fire xfloud

23 Aralık 2002 doğumlu genç oyuncu 2016’dan beri aktif olarak profesyonel arenada yer alıyor. Oynayışıyla dikkat çekmeyi başarmış bir isim olan xfl0ud; Sangal Esports, BocaBoston, 9INE gibi takımların formasını giymişti. Şu anda GORILLAZ forması giyen genç oyuncu, Eternal Fire ile yaptığı görüşmelerden dolayı takım tarafından inaktife çekildi. 14 Eylül 2021 tarihinde yaptığı duyuru ile takım tekliflerini değerlendirebileceğini söyledi. xfl0ud, rifler rolünde oynuyor.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments