1. Anasayfa
  2. VALORANT

Fracture Haritasında KAY/O ve Viper İçin Bazı Lineuplar

Fracture Haritasında KAY/O ve Viper İçin Bazı Lineuplar
0

Valorant’ta lineuplar oldukça önemli. Rakiplerinizden uzak, güvenli bir yerden atabileceğiniz yanıcılar ve flaşlar, size eli kazandırabilecek güçte olabiliyorlar. Bu yazımızda Reddit’ten Fracture haritasında KAY/O ve Viper oynarken kullanabileceğiniz ajan özellikleri lineuplarını sizler için derledik.

KAY/O – A Bomba Alanı

A bomba alanı için olan bu basit lineup ise, alanı boşaltmakta işinize oldukça yarayabilir. “A Çanak” bölgesindeyken kendinizi sağ köşeye sıkıştırıp, arayüzünüzdeki Q yeteneğinin köşesini, karşınızdaki duvarın videoda gösterilen köşesine denk getiriyorsunuz. Alanın tam kenarına düşen molotofunuz, hem alt hem de üstte bulunan oyunculara zarar veriyor böylece kendinize bir alan yaratmış ve rakipleri geri püskürtmüş oluyorsunuz.

KAY/O – B Bomba Alanı

1.B bomba alanı için hazırlanan bu lineup videosundaki ilk dizilim, “Saldıran Taraf Başlangıç“tan B’ye doğru giderken kullanabileceğiniz bir KAY/O bıçağı numarası. Ancak sizi uyarmamız gerekirse oldukça komplike ve arayüzden yardım almanızı gerektiren bir lineup. Kendinizi B Ağaç bölgesindeki köşeye konumlandırdıktan sonra, oyun arayüzüne göre hedef alıyorsunuz. Köşedeyken karşınızdaki binanın köşesine, arayüzde bulunan E ve X yetenekleri arasındaki çizginin sağını denk getiriyorsunuz. Daha sonra sağa doğru yürüyerek çizginin solu ile köşeyi hizalıyorsunuz. Son olarak da farenizi hareket ettirerek (videonun 0:51 saniyesindeki gibi) arayüzü binaya denk getiriyorsunuz. Bu bıçak, B bomba kurma alanının ortasına düşerek büyük bir bölgeyi sindirmenize yardımcı oluyor.

Yine B bölgesi için, bu sefer “Saldıran Taraf Köprü” tarafından uygulayabileceğiniz, yine B bomba alanının ortasına düşen bu dizilimde yine arayüz kullanılıyor. Kendinizi “B Bank“taki köşeye sabitledikten sonra solunuzdaki binanın üzerindeki yosunlu köşeden referans alarak, arayüzünüzün sol üst köşesini bu noktaya sabitliyorsunuz. Böylece attığınız bıçak, yine B’nin tamamını kaplıyor ve alana yönelen arkadaşlarınızın işini kolaylaştırıyor. Bu videodaki iki lineup da B bölgesinde aynı bölgeyi kapsadığı için, Köprü tarafından gitmeyi -daha kolay olduğu için- tercih edebilirsiniz. Ancak arayüze göre hazırlanan lineupların oyun içerisinde kullandığınız çözünürlüğe göre değişiklik gösterebileceğini unutmamalısınız.

Viper – A Bomba Alanı

A bomba alanına girişinizi kolaylaştıracak bu lineup, Viper’ın duman bulutu için. A çanak bölgesinde kendinizi sol köşeye sabitledikten sonra sağınızdaki çatıya göre hiza aldığınız bu lineup, “A Halat” bölgesini kapatıyor, ve sis perdeniz ile beraber alana güvenli bir giriş sağlıyor.

Viper – B Bomba Alanı

Oldukça basit ve arayüze ihtiyacınız olmadan kullanabileceğiniz bu lineup ise, B alanında kullanabileceğiniz bir Viper zehri lineupı. Bomba köşeye kurulduktan sonra, “Saldıran Taraf Köprü” bölgesine kaçabildiğiniz takdirde bu lineup tam size göre. Kendinizi kutuların köşesine sabitleyerek, karşınızdaki ağacın en üstünü hedef alarak attığınız zehir, köşe kısmı kapatacak ve rakibinizin bombayı çözmesine engel olacaktır.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments