1. Anasayfa
  2. VALORANT

TenZ ‘den Valorant’a Dair İpuçları

TenZ ‘den Valorant’a Dair İpuçları
0

TenZ geçtiğimiz günler de yayınladığı video ile bizlere Valorant’da hızlı rank atlamamızı sağlayabilecek ipuçları paylaştı. İşte onlar;

1. İki ila Üç Ajanla Pratik Yapın

Valorant’a başlarken kendinize küçük bir karakter havuzu oluşturun. Sadece biriyle uzmanlaşmaya çalışmayın, çünkü diğer oyuncular ajanınızı seçebilir. Ayrıca, başlangıçta tüm ajanları oynamaktan kaçının.

TenZ, Valorant‘ı ilk oynamaya başladığında Jett’i sürekli aldığını söyledi. Ama kısa süre sonra, başka bir karakterin nasıl oynayacağını bilmediği için başka bir karakteri seçerek mücadeleye başladı. O zaman kimsenin uzmanlaşmadığı bir karakter olan Viper’ı denemeye karar verdi. “Ona alıştım ve şimdi benim en sevdiğim karakter” dedi . Böylece hem kendi karakterinize karşı diğer karakterlerin üstün tarafını görüp oyunuzu geliştirebiliyorsunuz.

2. Ekibinizle Güçlü ve Uyumlu Bir Kompozisyon Oluşturun

Doğru kompozisyona sahip olmak, daha fazla oyun kazanmanıza yardımcı olacaktır. Böylece, raundun başında takım arkadaşlarınızla koordine olun ve birbirinizi iyi tamamlayan ajanları seçin.

Riot, her karakteri özel tasarladı ve aslında her karakterin daha tercih edilebilir olduğu haritalar, alanlar var. Seçtiğiniz uyumlu karakterler ve doğru rotasyonlar ile maçlarınızda saldırı ve savunma yapmak çok daha kolay olacaktır.

3. Derecesiz Maçlarınızın Çoğunu Kazanmaya Çalışın

TenZ ve çoğu oyuncu, dereceli maçlardan önce ki normal maçlarınızın rankınıza etki ettiğine inanıyor. Hangi sıralamaya girdiğinize karar vermenize yardımcı olması gereken beş yerleşim maçınızı oynamadan önce, oyuncuların 20 derecelendirilmemiş maç oynaması gerekir. TenZ, derecelendirilmemiş maçlarında iyi performans gösterdiğini hatırlattı ve bu yerleştirme maçlarından sonra Ölümsüz rütbesini kazandı. Oyuncuları sadece 5 maç üzerinden rütbelendirmek çok da kolay olmasa gerek.

4. Asla Yalnız Olmayın

Valorant bir takım oyunudur ve sizin gibi rütbe almak isteyen bir takımla oynamak, sıralamalı maçlarda zirveye çıkmanıza yardımcı olur. Bu kişiler arkadaşlarınız veya rekabetçi ruhlu insanlar olursa gücünüze daha da güç katarsınız.

5. Takım Oyunu

Takım olarak koordine olun ve karar verin. Daha iyi istatistikler elde etmek için takım arkadaşlarınızı hiçe saymayın, çünkü maçlarI kazanmanın tek yolu budur. Valorant bir takım oyunudur!

6. Siteleri Her Ne Pahasına Olursa Olsun Savunucu Olarak Tutun

Siteleri savunurken, asla bire bir savaşmayın veya düşmanlara karşı takımınızı geri düşürecek hatalardan uzak durun. Aksi takdirde saldırganların siteye açılmasına izin verir ve onların güçlü pozisyonlar oluşturmak için işlerini kolaylaştırmış olursunuz. Basit bir hesapla her site alanını 2 kişi tutuyorsanız, sizin hatanızla tek kişilik savunmaya düşen site alanı takım arkadaşlarınız gelene kadar yarı yarıya savunmasız kalacaktır. Ne üzücü…

7. Olumlu Kalın

Olumlu bir tavır sergilemek, takımınızı her zaman oyunda kalmaya motive edecektir. Ardışık turları kaybettikten sonra bile iyimser bir tavıra sahip olmak ekibinizin ivme kazanmasına yardımcı olacaktır. Valorant, takımların 13 tur galibiyetine ulaşmak için yarıştığı bir oyundur, momentum sıralamalı maçlarda büyük rol oynar. Ne olursa olsun hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir. 25 rauntluk bir oyundan bahsediyoruz.

8. Profesyonelleri İnceleyin

Profesyonel oyuncuların yayınlarını, videolarını izlemek ve incelemek kendi sıralama maçlarınızda daha iyi kararlar vermenize yardımcı olacaktır. Onların ajanlarını nasıl oynadıklarını ve daha sonra kendi oyun tarzınıza dahil edebileceğiniz öğrenin. Silahların ve yeteneklerin nasıl daha etkili kullanıldığını da gözardı etmeyin.

TenZ’nin paylaştığı video da öne çıkan detayları sizler için özetledik. Dereceli maçlarınızda başarılar.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments