1. Anasayfa
  2. Twitch

Twitch Abonelik Ücretleri 9,90 TL’ye Düşüyor!

Twitch Abonelik Ücretleri 9,90 TL’ye Düşüyor!
0

Piyasadaki en popüler canlı yayın platformu olan Twitch‘in uzun zamandır Türkiye için planladığı ve kullanıcılarını heyecanlandıran hamle sonunda duyuruldu! Şirketin resmi hesaplarından yapılan açıklamaya göre bu hafta itibari ile abonelik ücretleri 38,99 TL den 9,90 TL bazına düşürülecek. Uygulama Türkiye’de 20 Mayıs tarihi ile başlayacak olup kullanıcıların içeriklere daha uygun fiyatlara erişmesini hedeflemekte.

Twitch Abonelik Ücretlerinde Yerel Fiyatlandırma

Yerel fiyatlandırma olarak tanıtılan politikanın ilk testleri geçtiğimiz aylarda Güney Amerika ülkelerinde gerçekleştirilmiş ve şirketin resmi açıklamalarına göre abone başına kazanılan ücretlerin azalmasına rağmen fiyatlar daha büyük bir topluluğa hitap etmek adına daha makul bir fiyata çekildiğinden ötürü abone sayılarında iki kat artış yaşandığı ve yayıncıların toplam kazancının arttığı da belirtilenler arasında. Eğer yayıncılar eski gelirlerini amorti edecek kadar abone sayısına ulaşamazsa ve ortalama gelirin altına düşerse Twitch’in bu kaybı ilk aşamada telafi edeceği iddia ediliyor.

20 Mayıs itibari ile Meksika da uygulamanın başlayacağı diğer bir ülke ve ücretin 48 peso (2,43 dolar) olacağı belirtildi. Twitch’in 2021 in son aylarına girerken bu yerel fiyatlandırma politikasını Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerinde de başlatması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments