1. Anasayfa
  2. Twitch

Twitch Yayınında Irkçı Söylemlerde Bulunan NBA Oyuncusu Kadro Dışı Kaldı

Twitch Yayınında Irkçı Söylemlerde Bulunan NBA Oyuncusu Kadro Dışı Kaldı
m
0

Nba’in şampiyonluklar yaşamış takımlarından olan Miami Heat’in pivotu Meyers Leonard kadro dışı kaldı.

Meyers bu olaylar yaşanırken Twitch üzerinde Call of Duty Warzone canlı yayın yapıyordu. Bu yayın esnasında Yahudileri aşağılayan söylemlerde bulunan Meyers oldukça kısa sürede büyük tepki topladı. Sosyal medyada olayın hızla yayılmasının ardından da Meyers şu ifadeleri kullandı;

Meyers Leonard

“Kullandığım ırkçı söylem yüzünden çok üzgünüm. Kelimeyi kullandığım sırada tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyordum. Benim bu konudaki cahilliğim, Yahudilere karşı kullanılan bu sözü kullanmam için bir bahane değil ve tamamen benim hatam. Artık bu kelimenin ne anlama geldiğini biliyorum ve insanların bu tarz konularda beni bilinçlendirmesine daha açık olacağım. Başkasını kırabilecek böyle bir hareket yaptığnız zaman bundan kaçış yoktur. Ancak ben böyle bir insan değilim. Bu yüzden takım arkadaşlarımdan, koçlarımdan, Heat yönetiminde, kulüp bünyesindeki herkesten ve kırdığım tüm Yahudilerden özür dilerim. Gelecekte daha iyi bir insan olacağıma ve bu hatamı telafi etmek için her şeyi yapacağıma söz veriyorum.”

Yaptığı açıklama beklenenlere engel olmadı ve bir süre sonra Miami Heat ve FaZe Clan ekibi tarafından açıklamalar geldi. Miami Heat oyuncunun süresiz kadro dışı kaldığını duyurdu. FaZe Clan ekibi ise oyuncu ile bağlarını kopardığını açıkladı. Ayrıca NBA ve Miami Heat bu konu üzerinde yürütülecek soruşturmada birlikte hareket edecek.

Irkçılığın hiçbir şekilde bir açıklamasının ve affının olmadığını, sonuna kadar bu durumun karşıtı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Umarım bu ve bunun gibi haberlerle bir daha karşılaşmayız.

Espor ve oyun dünyasından daha fazla haber için Espor Gazetesi’ni takip etmeyi unutmayın.

İlginizi Çekebilir
Shroud Logo
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments