1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Harita Havuzu Değişiklikleri: Ocak 2023

VALORANT Harita Havuzu Değişiklikleri: Ocak 2023
0

Herkese selam.

Ben Joe “Pearl Hogbash” Lansford. Sıradaki harita havuzu rotasyonuna ilişkin gelişmeleri paylaşmak için Harita Ekibi adına karşınızdayım.

2022 yılının ortalarında Split’in geçici olarak harita havuzundan çıkarıldığını duyurduğumuzda dereceli ve derecesiz sıralarda her daim 7 haritadan oluşan bir havuz sürdürme fikrimizi gözden geçirdik. O dönemde yayınladığımız makaleye göz atarak konuya ilişkin bakış açımızı detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz (16.06.22 Tarihli “VALORANT Harita Havuzu Değişiklikleri” makalesi). Özetleyecek olursak öğrenecek çok fazla harita olması oyuncular için bunaltıcı olabilir ve bazı oyuncuların haritalardan hiçbirini derinlemesine keşfedememesine yol açabilir.

Özet

  • Harita havuzu ocak ayının başlarında gelecek 6.0 Yaması’yla birlikte güncellenecek.
  • Split üzerinde birkaç değişiklik yapılmış haliyle geri dönecek!
    • Bu değişikliklerin detaylarını 6.0 Yama Notları’nda paylaşacağız.
  • Breeze ve Bind dereceli ve derecesiz sıralarda harita havuzundan belirsiz süreliğine çıkarılacak.
  • Breeze ve Bind haritaları Spike’a Hücum, özel oyun ve diğer oyun modlarında hâlâ kullanılabilir olacak.

NEDEN BREEZE VE BIND?

Neden diğer haritalar yerine bu iki haritanın seçildiğini merak ediyorsanız daha önce de belirttiğimiz üzere yukarıdaki makaleye göz atarak harita havuzuna ilişkin bakış açımızı etraflıca öğrenebilirsiniz. Hafızanızı tazelemek isterseniz lütfen söz konusu yazıya göz atın.

Asıl meseleye gelince: Split geri dönüyor! Split’in kaldırılması birçoğunuzun canını sıkmıştı. Bu yüzden tekrar bu haritada oynayabileceğiniz ve yeni yapılan değişiklikleri deneyimleyebileceğiniz için mutluyuz. Fazla söze gerek yok. Çoğunuz bu haritanın dönmesini istediniz ve diğer harita havuzu değişikliklerini düşününce Split’in geri getirilmesi gayet mantıklı bir seçim olacak. Split harita havuzundan çıkarıldığından beri değişen metada ve oyuna gelen yeni ajanlarla, yenilenmiş Split’te nasıl oynayacağınızı görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Breeze’in ajan ve takım kompozisyonu çeşitliliği açısından geliştirilmesi gereken bazı yönleri olduğunu ve genel anlamda tasarımının basitleştirilebileceğini düşünüyoruz. Bind’daki durum ise daha çok stratejik çeşitlilikle alakalı. Oyunculara ışınlayıcılar etrafında daha çok oyun yapma şansı vermek ve takımların her iki bölge için de geçerli olmak üzere bölgelere saldırma ve saldırılara karşı savunma olanaklarını gözden geçirmek istiyoruz.

Bu haritaların kaldırılmasının bazı oyuncuların canını sıkacağını biliyoruz ama unutmayın ki tıpkı Split gibi bu iki harita da bize sonsuza dek veda etmiyor.

Split’in Daha Önce Harita Havuzundan Çıkarılmasının Sebebi:

Bazılarınızın başka bir haritayı seçmiş olmamızı dilediğini biliyoruz fakat gerçekten Split’e özel bir garezimiz yok.

Bu kararı alırken birçok farklı etkeni göz önünde bulundurduk. Oyuncuların fikirleri, çıkıştan itibaren geçen süre, geçmişteki ve gelmesi planlanan güncellemeler, haritanın stratejik değişkenlik açısından ne getirdiği ve bütün bunlara Pearl’ün nasıl uyum sağladığı (bu etkenlerden bazıları) gibi faktörler önemliydi. 

Bu değerlerin hepsini sihirli algoritma makinesine girdiğimizde de karşımıza Split çıktı. Ama yine de ileride geri döneceğinden şüphemiz yok. Hatta belki birazcık değiştiririz…

Kaynaklar: https://playvalorant.com/tr-tr/news/game-updates/valorant-harita-havuzu-degisiklikleri-ocak-2023/ & https://playvalorant.com/tr-tr/news/game-updates/valorant-harita-havuzu-degisiklikleri/

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments