1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT 2. Aşama Challengers 2 Finalistleri Belli Oldu!

VCT 2. Aşama Challengers 2 Finalistleri Belli Oldu!
0

17 Nisan’da oynanan VCT 2. Aşama Challengers 2 yarı final maçları sonuçlandı! BBL Esports, OtherSide karşısında 2-0‘ galip gelirken, Anatolia Esports da Rare Esports’u 2-0 yendi ve finale yükseldi!

BBl Esports ve OtherSide arasında geçen seride, ilk harita OtherSide’ın seçimi ile Bind‘dı. İlk yarı 5-7 BBL aleyhinde sonuçsa da serinin kazananı 13-10 ile BBL oldu! Haritanın en skorer oyuncusu, Omen karakteri ile Ali “AsLanM4shadoW” Osman Balta oldu. Oldukça çekişmeli geçen ikinci maç ise BBL’in seçimi ile Ascent‘te oynandı BBL’in büyük bir comeback attığı maçta, ilk yarı 8-4 OtherSide lehine sonuçlandı. Maçı 10-4‘ten çevirmeyi başaran BBL, rakibinin maç sayısına erişmesinin ardından artarda 4 sayı alarak maçı uzatmalara götürdü ve 12-14 kazandı. Serinin en skorer oyuncusu Jett oynayan Batuhan “russ” Malgaç oldu. Böylece BBL, 2-0‘lık bir skor ile rakibini mağlup edip finale yükseldi ve İzlanda biletine bir adım daha yaklaştı!

Diğer yarı final maçında ise Anatolia Esports ile Rare karşı karşıya geldi. AES’in seçimi ile ilk maç Haven‘da oynandı. Oldukça çekişmeli geçen ilk yarı 6-6 bitti. İkinci haritada da korunan eşitlik nedeni ile maç uzatmalara gitti. Maçın sonucunda AES, 14-12 galip geldi. Serinin en skorer oyuncusu; 13 kill 9 asist ile Killjoy oynayan 16 yaşındaki Toprak “lauress” Kaynak oldu. İkinci harita ise Rare’in seçimi olan Ascent idi. Maça 4-0 önce başlayan Rare, daha sonra bu avantajı kaybetti ve ilk yarı 5-7 sonuçlandı. İkinci yarıya güzel başlayan AES, 8-13 galip geldi. Serinin en skorer oyuncusu, 29 kill ile Jett oynayan Volkan “sociablEE” Yonal oldu. Karşılaşmayı 2-0 galip bitiren AES, finale yükseldi!

BBL Esports ve Anatolia Esports arasında oynanacak olan VCT 2. Aşama Challengers 2 final maçını; 18 Nisan Pazar günü Valorant Esports Türkiye Twitch ve Espor kanallarından izleyebilirsiniz!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments