1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’ın Yeni Haritası Breeze Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Valorant’ın Yeni Haritası Breeze Hakkında Bilmeniz Gerekenler
0

Valorant ilk çıktığında sadece üç harita ile başlamıştı: Haven, Bind ve Split. Haritalar çıktıktan sonra özellikle Split haritasında birçok değişikliğe gidildi. Sonrasında da haritalarımıza iki tane daha eklendi.

Daha sonraki güncellemelerde eklenen Ascent ve Icebox ile şuan toplam 5 haritamız var. Riot ise halen harita sayısı ve çeşitliliğinden memnun değil. Şirket, ilerleyen zamanlar için yeni harita gelme sürecini hızlandırmak istiyor, ve 7 haritanın iyi bir başlangıç sayısı olduğuna inanıyor.

Icebox’un beklenenden erken çıkmasın üzerinden birkaç ay geçti. Görünüşe göre yeni harita da kısa bir süre içerisinde bizlerle olacak. Yeni harita hkkında şu ana kadar öğrendiklerimiz şu şekilde:

Yeni Haritanın Adı

Öncelikle Valorant Leaks hesabı, oyun dosyaları içerisinde “Foxtrot” adını bulmuş, bunun haritanın adı ya da kod adı olabileceğine inanmışlardı. Bu haber 31 Mart’ta çıkmıştı, ve Valorant Leaks’in iddiasına göre Riot’un 1 Nisan şakaları kapsamında değildi.

Ancak daha sonra yayınlanan Gece Pazarı posterlerinden yola çıkarak haritamızın adının “Breeze” olabileceği düşünülmüştü. Çünkü bu daha önce de yapılan bir ipucu verme şekli: Yoru gelmeden hemen önce paylaşılan Gece Pazarı posterlerinde de aynı şekilde “Split” kelimesinin üstü çizilmişti.

Karayip

Ancak bugün sızdırılan haberlere göre, 14 Nisan’da gelecek olan yama ile beraber oyun içerisine yeni haritamızın reklamları yerleştirilmiş. Yerleştirilen posterlerin üzerinde ise “Kaşif” “Merak et” ve “Breez’i keşfedin” kelimeleri yazıyor. Bundan yola çıkarak yeni haritamızın adının “Breeze” olduğu kesinleşmiş görünüyor. Ayrıca posterler oldukça tropik görünüyor ve bir adaya benziyor.

Yeni Haritanın Lokasyonu

Yine son Gece Pazarı posterindeki “Carib” yazısı, haritanın Karayipler’de olduğunu akıllara getirdi. Buna ek olarak, yeni haritanın giriş müziği de sızdırıldı. Fanlar, müziğin oldukça egzotik olduğu konusunda hemfikir. Ayrıca arkada, Valorant’a özgü tonları duymak da mümkün, yani bu da haritamızın Karayipler’de olacağını kanıtlar nitelikte.

Ayrıca posterdeki koordinatlar, Bermuda Şeytan Üçgeninin koordinatları. Üçgen hakkındaki efsaneler, bölgenin gemileri ve uçakları içine çektiği ve ardında kanıt bırakmadığı yönünde. Bunun üstüne de Valorant Türkiye’nin Gece Pazarı için attığı tweetteki “Batan geminin malları bunlar...” yazısı ile paylaşılan tropik içecek de bütün teorilerimizi kanıtlar nitelikte.

Valorant’ın 1 Nisan’da yayınladığı, şaka olarak tasarlanan Gönül Ajanları oyunu için paylaşılan görsellerden birinin arka planında da yeni haritamız ile ilgili bir ipucu olduğuna inanılıyor. Arka planda görünen palmiye ağaçları ve sahil, Bermuda’da bulunacak yeni haritamızın ipuçları olabilir.

Agents of Romance Valorant
Agents of Romance Valorant

Yeni haritanın çıkış tarihi

Sızdırılan bilgiler dışında henüz resmi bir açıklama, geliştiriciler tarafından paylaşılmadı. Bununla beraber, halen noktaları birleştirip yeni haritanın ne zaman çıkacağına dair bir ipucu elde edebiliriz.

Icabox haritası, 13 Ekim’de, 1. Bölüm 3. Kısım dahilinde çıkmıştı. Durum yine böyle olursa, haritanın 2. Kısım 3. Bölüm’de çıkacağını varsayabiliriz. Yeni kısım, 21 Nisan’da, şimdiki Savaş Bileti’nin bitmesi ile başlayacak. Ama tabii ki, Riot’tan resmi açıklama gelmediği için “Breeze” için bir süre daha beklemek zorunda kalabiliriz. Ancak sızdırılan bütün bilgilere dayanarak, haritayı kısa bir süre sonra göreceğimizi söyleyebiliriz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments